Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάσχα στην Κέρκυρα - Ξενάγηση στα καλύτερα εστιατόρια, καφέ του νησιού

ΠΑΣΧΑ
26 Απριλίου 2024 / 18:34
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Πού θα απολαύσετε όμως τα καλύτερα παραδοσιακά φαγητά του νησιού ή τα θαλασσινά ή το ποτό σας; Ακολουθήστε μας...

Κέρκυρα! Ένας από τους πιο φημισμένους προορισμούς για να περάσετε το Πάσχα! Το Πάσχα στην Κέρκυρα, γιορτάζεται με ιδιαίτερο σεβασμό. Οι Κερκυραίοι το ονομάζουν Λαμπρή ή Λαμπριά για να εκφράσουν τη λαμπρότητα της ημέρας. Λιτανείες, ο Αμλέτος, τα κανάτια στο Λιστόν και τα θαμπωμένα φανάρια, δημιουργούν μια απαράμιλλη ατμόσφαιρα κατάνυξης που μας ταξιδεύει μακριά από την καθημερινότητα της πόλης. Όλα αυτά κάνουν το κερκυραϊκό Πάσχα μοναδικό! Είτε με την παρέα σας είτε με την οικογένειά σας ένα είναι σίγουρο.. Ότι όλα θα σας μείνουν αξέχαστα! Πού θα απολαύσετε όμως τα καλύτερα παραδοσιακά φαγητά του νησιού ή τα θαλασσινά ή το ποτό σας; Θα σας κάνουμε μία μικρή ξενάγηση στα καλύτερα!

Vittori All Day Long

Το Vittori είναι ένα μπιστρό all day bar στην καρδιά της παλιάς πόλης της Κέρκυρας. Ελάτε να γνωρίσετε την αισθητική που συνδυάζεται με τις υπέροχες γεύσεις. Άριστη εξυπηρέτηση.  Όμορφο σημείο με κλιματιζόμενο σαλόνι για τις ζεστές μέρες, εξαιρετικό προσωπικό, υψηλής ποιότητας φαγητό και ποτά. Υπέροχο brunch… φρέσκα smoothies και για το βράδυ… ίσως τα καλύτερα κοκτέιλ που έχετε δοκιμάσει.  Εξαιρετική και μεγάλη επιλογή ποτών.

Καλό Πάσχα – Καλή Ανάσταση

Καποδιστρίου 60 – τηλ. 694 390 8510

 

CHAVEZ Cafeteria - Drinkeria

All day στέκι στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα, στον πεζόδρομο της Ευγ. Βουλγάρεως. Με το μοναδικό, αναγεννησιακό του design μπήκε πολύ γρήγορα στις καρδιές των Κερκυραίων, όλων των ηλικιών. Τα ρουστίκ φώτα του διακοσμούν την οροφή και δημιουργούν μια αίσθηση ζεστασιάς στο χώρο. Ένα μέρος που σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή, θεατρική, ιδιαίτερη, εκφραστική. Στο Chavez, θα απολαύσετε ποιοτικό καφέ και signature cocktails, υπό τους ήχους ειδικά επιλεγμένης μουσικής, δημιουργώντας, έτσι, ένα ιδανικό περιβάλλον για κάθε μορφής break, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. Το σίγουρο! Άπαξ και περάσετε το... κατώφλι, θα γίνεται θαμώνας του!

• Ευγενίου Βουλγάρεως 52, Τηλ. 26610-43151

 

BRISK - Greek Creative Cuisine

Στο καντούνι των Αγίων Πάντων, εκεί που εάν κάποιος σηκώσει το κεφάλι του προς τον ουρανό θα αντικρίσει ένα ονειρεμένο σκηνικό με τις απλωμένες μπουγάδες σαν σε ιταλική ταινία, θα βρείτε το Brisk.  Απλά, καθημερινά υλικά συνδυάζονται τόσο με καινοτόμες όσο και με πρωτόγονες μαγειρικές τεχνικές, όπως το ψήσιμο στη σχάρα, το χαμηλό & αργό ψήσιμο και το κάπνισμα. Στο εστιατόριό μας, μαγειρεύουμε για τους επισκέπτες σαν να μαγειρεύαμε για την οικογένεια και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Αγίων Πάντων 43 Κέρκυρα τηλ. 26610 23573

 

Margherita Pizza Artigianale

Απολαύστε τη Ναπολιτάνικη γαστρονομική κουλτούρα σε συνδυασμό με μοναδικά σπάνια ελληνικά προϊόντα σε ένα από τα πιο όμορφα καντούνια της Κέρκυρας. Το καντούνι των Αγίων Πάντων, μοσχοβολά και ο ξυλόφουρνος παίρνει κυριολεκτικά.. φωτιά! Πρωταγωνιστές είναι οι διάσημες αυθεντικές ναπολιτάνικες πίτσες του, ζυμωμένες στο χέρι. Antipasti, insalata, pizza, pasta και φυσικά τα ασυναγώνιστα dolce σας περιμένουν να τα δοκιμάσετε.

Αγίων Πάντων 19, τηλ. 2661031150

 

Η Πίττα του Παππού – ψητοπωλείο 

Περπατώντας στο στενό της οδού Αγίων Πάντων θα ακολουθήσεις την μυρωδιά από το ψημένο κρέας. Γεύση και ποιότητα. Η απολαυστικότερη και μεγαλύτερη πίτα που μπορείς να δοκιμάσεις στο κέντρο της πόλης. Γαστρονομική έκπληξη στο σουβλάκι και τα μπέργκερς. Απολαύστε τα χάμπουργκερ, πίτα κλαμπ και κλαμπ σάντουιτς. Είτε τα πάρεις στο χέρι είτε κάτσεις και τα απολαύσεις εκεί, η νοστιμιά δεν αλλάζει.

Κοντά σας καθημερινά από τις 12:00 μ. έως τις 1:00 το βράδυ. Delivery στο 26610 45150.

 

Το Ταβερνάκι της Μαρίνας - Marina's Tavern

Ένα κρυμμένο ταβερνάκι στην πιο ατμοσφαιρική συνοικία της Κέρκυρας! Κρυµµένο στα στενά καντούνια της Σπηλιάς, στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, τον πρώτο λόγο έχει η µαµαδίστικη κουζίνα της Μαρίνας, την οποία λατρεύουν οι ντόπιοι. Τα υλικά είναι όλα φρέσκα, εποχής, οι γεύσεις καθαρές και οικείες. Από τον κατάλογο ξεχωρίζουν οι κερκυραϊκές συνταγές! Συνοδεύστε µε ντόπιο κρασί. Το ταβερνάκι «μας» προτείνει εξαιρετικά εδέσματα για ορεκτικά καθώς επίσης και ποικιλία σε παραδοσιακά πιάτα.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2661042071 - Βελισσαρίου 35, Παλιά Πόλη

 

Πέργολα Ταβέρνα – παραδοσιακό τσιπουράδικο

Αγαπημένο στέκι των κερκυραίων και όχι μόνο. Τα εξωτερικά τραπέζια του γίνονται περιζήτητα. Δοκιμάστε το τσιγαρέλι με ντόπια χόρτα αν αναζητάτε αυθεντικές γεύσεις. Οι σπιτικές πίτες όπως η πλούσια πρασόπιτα και λαχταριστά ορεκτικά όπως τα μπουρεκάκια με μελιτζάνα και οι κολοκυθοκεφτέδες, είναι η καλύτερη αρχή για να συνοδεύσετε το ούζο ή το τσίπουρο με την παρέα σας, συνεχίζοντας με τα πεντανόστιμα πιάτα του με κρεατικά, όπως το χορταστικό γεμιστό μπιφτέκι ή μαγειρευτά όπως το στιφάδο και το κλέφτικο.

Αγίας Σοφίας 15, Κέρκυρα τηλ. 2661 026457

 

Peperi Restaurant

Ένα κρυμμένο στολίδι στην καρδιά της πόλης που αποπνέει τη φιλόξενη ατμόσφαιρα της Κέρκυρας - το ιδανικό μέρος για να φάτε ψητά της ώρας ή να τα πάρετε μαζί σας. Ένας ωραίος μικρός υπαίθριος χώρος μέσα στα καντούνια που το φαγητό του και η εξυπηρέτηση (όπως και οι τιμές του), θα σας μείνουν αξέχαστα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα …..ξαναπάτε!

Βελισσαρίου 18 Κέρκυρα - τηλ. 26610 36495

 

Άμπακας Μεζεδοπωλείο

Θα το βρείτε στο κέντρο της παλιάς πόλης, σε μία από τις πιο ιστορικές γωνιές της. Ο χώρος του παραδοσιακός και η ατμόσφαιρά του ζεστή με όμορφη αυλή. Μεζέδες, ψητά της ώρας, σοφρίτο, παραδοσιακά φαγητά. Ανοικτό όλη την Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και καθημερινά έως αργά το βράδυ.

Βελισσαρίου 30  – τηλέφωνο 2661 304219

 

Natalie By Brounos - Restaurant Kontokali Beach Corfu

Εάν σας άνοιξε για τα καλά η όρεξη για θαλασσινά, ψαρομεζέδες, κερκυραϊκό τσιγαρέλι μαγειρεμένο με σουπιά, μπουρδέτο παστανάκα, φέτα σφυρίδα και άλλες   νοστιμιές, η ταβέρνα Natalie By Brounos υπόσχεται πλούσιες γευστικές εμπειρίες. Μετρώντας μια παράδοση ετών θα βρεθείτε και πάλι σε μέρη γνώριμα απολαμβάνοντας εκλεκτά πιάτα καθώς η όλη εμπειρία ξεκινά αγναντεύοντας το Ιόνιο Πέλαγος.

Τηλ. Επικοινωνίας: 26610 91580 - Διεύθυνση: Παραλία Κοντόκαλι

 

TAKIS FAMILY TAVERNA

Σε ένα καταπράσινο κήπο, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε παραδοσιακές γεύσεις με πρωτότυπα, εκλεπτυσμένα πιάτα. Καθημερινά (εκτός Τρίτης) η ταβέρνα θα είναι ανοικτή έως αργά το βράδυ. Διαθέτει ποικιλία από κρεατικά, ψητά, στη σούβλα, φρέσκα θαλασσινά, αλλά και μαγειρευτά, κερκυραϊκά πιάτα όπως παστιτσάδα, σοφρίτο και πολλά άλλα και αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τις ντόπιες συνταγές, σε μία ιδιαίτερη εκδοχή τους. Επίσης θα βρείτε πιάτα για χορτοφάγους, βίγκαν και άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη. Καταπληκτικό και νόστιμο ψάρι και φυσικά επιλογή για όσους θέλουν πιο παραδοσιακό πιάτο, ένα ολόκληρο ψάρι στη σχάρα.

Ανοικτά όλες τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, εκτός Κυριακής του Πάσχα!

Κοντόκαλι 59 – τηλ. 2661091259

 

GEREKOS FISH TAVERN

photo@corfuland

Το μενού της ελληνικής και της μεσογειακής κουζίνας είναι προς ευχαρίστηση όλων των επισκεπτών στην ταβέρνα Gerekos. Σας δίνει την δυνατότητα να δοκιμάσετε νόστιμα μύδια, φρέσκα ψάρια τηγανητά, γαρίδες στη σχάρα και ότι άλλο θαλασσινό επιθυμήσετε. Όλα αυτά συνοδεύονται με γευστικό, σπιτικό κρασί. Η Ψαροταβέρνα Γκερέκος είναι γνωστή για την εξαιρετική της εξυπηρέτηση και το φιλικό προσωπικό της.  Ανοικτό καθημερινά από τις 18:00 και Κυριακές μεσημέρι από 13:00. Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο κοντά σας εκτός της Κυριακής του Πάσχα που θα είναι κλειστό!

Κοντόκαλι - Τηλέφωνο 26610-91281 και 6947376852

 

Η Φωλιά της Γεύσης

Ένας όμορφος, οικογενειακός χώρος, με εξαιρετικό φαγητό, ωραία ζωντανή μουσική την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή μεσημέρι. Ανοικτό καθημερινά με μεσογειακή και κερκυραϊκή κουζίνα,  καλοψημένα κρέατα της ώρας, ορεκτικά, μεζέδες, σαλάτες.

Μ. Σάββατο – Κυριακή του Πάσχα – Δευτέρα του Πάσχα ανοιχτό.

Εθνικής Αντιστάσεως 28 – Εμπορικό Κέντρο Κλείστε τραπέζι στο 2661 034478

 

Τρύπας – Ταβέρνα

Δεν νομίζω να υπάρχει ταβερνάκι που να έχει φήμη μεγαλύτερη απ' αυτήν του Τρύπα στους Κυνοπιάστες και να έχει φιλοξενήσει τόσες σημαντικές προσωπικότητες. Δημιουργήθηκε από τον μπάρμπα-Σπύρο Υφαντή, ενώ έχουν περάσει από το μαγαζί ο Αριστοτέλης Ωνάσης με την Τζάκι, ο Άντονυ Κουίν και η Μελίνα Μερκούρη, Francois Mitterrand και πολλοί άλλοι. Σαλάτες εποχής, ποικιλία αλλαντικών και τυριών, λουκάνικα, στιφάδο, σοφρίτο, παστιτσάδα, αληθινές πατάτες στο τηγάνι με τυράκι τριμμένο, ψητό χοιρινό και ψητό αρνάκι, ενώ για γλυκά, προσφέρεται γιαούρτι με μέλι ή κουμκουάτ και τέλος αναρίθμητα φρούτα εποχής. Ανοιχτό καθημερινά.

Κυνοπιάστες – τηλέφωνο 2661 056333 - 694 4841793

 

Maistro – restaurant

Ότι καλύτερο στην παραλία της Αχαράβης. Πολύ νόστιμο φαγητό, ευγενικό προσωπικό, ευχάριστη ατμόσφαιρα δίπλα στο κύμα. Ένα απ' τα καλύτερα εστιατόρια της Κέρκυρας με πεντανόστιμο φαγητό! Ανοιχτό καθημερινά έως αργά το βράδυ. Η κουζίνα του ελληνική και μεσογειακή μ΄ένα πλήρες μενού, ορεκτικά, σαλάτες, θαλασσινά. Ανοιχτό καθημερινά από το πρωί έως αργά το βράδυ.

Παραλία Αχαράβης – τηλέφωνο 26630 63020

 

Ταβέρνα A la palaia 

Από τα πιο όμορφα μέρα που μπορείτε να φάτε κατεβαίνοντας ή ανεβαίνοντας στην Μονή του Υψηλού Παντοκράτορα. Παραδοσιακή ταβέρνα στο βουνό με εξαιρετικό κερκυραϊκό φαγητό «Αλά Παλαιά», αυθεντικά τοπικά προϊόντα και άψογο σέρβις. Ανοικτό Τετάρτη με Κυριακή από τις 16:00 έως αργά το βράδυ.

Στρινύλας – τηλ. 6983681441

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σας εύχονται Καλό Πάσχα με υγεία!

ΦΩΤΟ@thebest.gr

 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.