Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράσταση Χορού «Infinity Room Dear» από το Garage Performing Arts Center

Garage Performing Arts Center
14 Ιουνίου 2017 / 09:50

ΚΕΡΚΥΡΑ. To Garage Performing Arts Center παρουσιάζει την Κυριακή 25 & τη Δευτέρα 26 Ιουνίου και ώρα 21:00, την παράσταση, "Infinity Room Dear" μια παραγωγή της Ομάδας Χορού Almalibre.co.

Το "Infinity Room Dear" είναι ένα έργο που απαντά στην ερώτηση: Tι είναι μία αγκαλιά και με ποιες μορφές μπορεί να συνδέσει δύο σώματα; σε επίπεδο, νοητικό, συναισθηματικό, σωματικό ή ψυχικό, επικοινωνιακό ή ακόμα και μεταφυσικό.
Οι χορευτές βρίσκονται σε μία αέναη κατάσταση συνύπαρξης και επικοινωνίας δημιουργώντας με τα σώματα τους εικόνες, ατμόσφαιρες και τοπία που αποτελούν παροδικά καταφύγια.  
Το έργο είναι το αποτέλεσμα μίας κινητικής έρευνας που ξεκίνησε με αφορμή το residency στο κέντρο παραστατικών τεχνών La Caldera στην Βαρκελώνη και συνεχίστηκε με την υποστήριξη του χώρου ART63 στην Αθήνα.  Οι παραστάσεις είναι η πρώτη ανοιχτή πρόσκληση της ομάδας προς το κοινό για να μοιραστεί αυτή την εμπειρία.
Ιδέα, Σύνθεση, Ερμηνεία και Μουσική Επιμέλεια: Αναστασία Μπρουζιώτη, Σταύρος Αποστολάτος, Light design: Εβίνα Βασιλακοπούλου, Φωτογραφία / graphic design:  Κατερίνα Καραταϊρη
Βιογραφικό ομάδας Almalibre.co
Δημιουργήθηκε από την Αναστασία Μπρουζιώτη το 2011. Η δημιουργική / χορογραφική δουλειά της ομάδας βασίζεται στην έρευνα των ανθρώπινων σχέσεων και στο πως χρησιμοποιώντας την  κίνηση σαν κύριο μέσω κάτω και από έναν συγκεκριμένο παρονομαστή  κάθε χορογραφική ιδέα να γίνει πιο άμεση και πιο ακριβής.
Τα  έργα που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα είναι το «Wish» (2012), «A true story» (2013), «Moving Picture» (2014), «Race to grace» (2015), «Soul Mechanisms/ Journey in the sky» (2016). Για δύο από αυτά έχει βραβευθεί από τον Διεθνή Διαγωνισμό Χορογραφίας στην Μαδρίτη (A true story, Race to grace). Έχει συμμετάσχει με τα κομμάτια της σε διεθνή φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό (Danza Trayectos, Arc for dance festival, Lekuz Lekuz,One small STEP κ.α.). Το 2016 επιλέχθηκε από την διοργάνωση φεστιβάλ Ισπανίας Red de Cielo abierto  για να περιοδεύσει  με το κομμάτι «Race to grace» στην Ισπανία.
Τον Ιανουάριο του 2017  παρουσίασε το  «Infinity Room dear», με την υποστήριξη του  Κέντρου Χορού και Παραστατικών Τεχνών  LaCaldera κα του χώρου Τέχνης Αrt63. Tον Μάρτιο του 2017 κέρδισε την πρώτη θέση (βραβείο κοινού) στο διαγωνιστικό φεστιβάλ του Κινητήρα «In progress Feedback Festival»  με το έργο «Home».
Ώρα έναρξης: 21:00,
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 6979759277 - 6979 146582
Garage Performing Arts Center, Εθν. Πέλεκα – Κουλίνας 21.