Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δημοτική Χορωδία SanGiacomo: Ύψιστη τιμή η συμμετοχή μας στη συναυλία για το Μίκη!

Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη
21 Ιουνίου 2017 / 10:48

Ο Σπύρος Σουέρεφ, χορωδός της Δημοτικής Χορωδίας SanGiacomo, γράφει για τη μεγαλειώδη συναυλία που η Ελλάδα αποθέωσε τον Μίκη!

Είχαμε την τιμή και την τύχη να εκπροσωπήσουμε την Κέρκυρα στη μεγαλειώδη συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας. Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν όλα όσα αισθήματα ζήσαμε ως χορωδοί της Δημοτικής Χορωδίας Κέρκυρας “SanGiacomo”. Σ’ ένα κατάμεστο από 40.000 κόσμο Στάδιο που παλλόταν από ενθουσιασμό και αγάπη για την παρουσία του Μίκη, ακούστηκαν αποσπάσματα από τους κυριότερους κύκλους των τραγουδιών του σε εναρμόνιση και διασκευή για μικτή χορωδία και συμφωνική μαντολινάτα του σπουδαίου μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη που ερμηνεύτηκαν από 1000 χορωδούς και σημαντικούς σολίστες, ανάμεσά τους και ο δικός μας Παντελής Κοντός.

Η αποκορύφωση της βραδιάς ήταν όταν ο ίδιος ο Μίκης με διεύθυνση που θύμιζε τα νιάτα του, έκανε τους χορωδούς και την ορχήστρα να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους έχοντας απέναντί τους ένα γίγαντα της μουσικής.
Όλοι οι θεατές όρθιοι συμμετείχαν και αυτοί με τον ενθουσιασμό τους στη μυσταγωγία που εξελισσόταν μπροστά στα μάτια τους.

Και όταν ο Μίκης με το φινάλε του αγαπημένου του τραγουδιού «Άρνηση» διπλώθηκε από συγκίνηση, ο κόσμος σίγησε και ίσως δάκρυσε βλέποντας τον μουσικό αποχαιρετισμό του ανθρώπου που πόνεσε κι αγάπησε την Ελλάδα όσο λίγοι.


Θεωρούμε ύψιστη τιμή που τιμήθηκε η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας “SanGiacomo” για δεύτερη φορά από το μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη να συμμετέχει στα ιστορικά αφιερώματα στον μέγιστο Μίκη Θεοδωράκη.
Η ακάματη δουλειά των στελεχών, Μαέστρου - Πιανίστα - Δάσκαλου Φωνητικής, της χορωδίας μας, έχει αποδώσει καρπούς.
Σας ευχαριστούμε!
                                                                                  Σπύρος Σουέρεφ
                                                                               Χορωδός Δημοτικής
                                                                          Χορωδίας “SanGiacomo”