Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ατομική έκθεση του Σπύρου Γελέκα

Σπύρος Γελέκας
23 Ιουνίου 2017 / 10:00

ΚΕΡΚΥΡΑ- Μετά την πρώτη του έκθεση το Δεκέμβριο του 2016, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας, ο ανερχόμενος Κερκυραίος ζωγράφος Σπύρος Γελέκας παρουσιάζει για δεύτερη φορά έργα του στο κοινό της Κέρκυρας.

Ο Σπύρος Γελέκας κατάγεται από τα Βραγκανιώτικα της Κέρκυρας. Είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος, ο οποίος δημιουργεί εμπνεόμενος από τη λογοτεχνία, τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, τη ροκ μουσική, αλλά και από ζωγράφους διεθνούς βεληνεκούς, που πρεσβεύουν τα ρεύματα του ρεαλισμού και του σουρεαλισμού. Στο ενεργητικό του υπάρχουν διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς ζωγραφικής (Faber Castell "Neon Skylines", "Fantasy Theme", "Steampunk Theme"), ενώ, εκτός από τη ζωγραφική, οι δραστηριότητές του περιλαμβάνουν τη διακόσμηση καταστημάτων και ιδιωτικών χώρων σε όλη την Ελλάδα.
 
Η παρούσα έκθεση, με τίτλο "Falling into Fantasy", αποτελεί συνέχεια της πρώτης του ατομικής έκθεσης που παρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Δημοτικό Θέατρο, με θέμα τα φανταστικά τοπία ("Fantasy Landscapes"). Όπως αναφέρει ο ίδιος για το περιεχόμενο της δουλειάς του, «Στην έκθεση αυτή υπάρχουν αρκετά νέα έργα που ουσιαστικά αποτελούν τη συνέχεια κάποιων παλαιότερων, τα οποία παρουσιάστηκαν στην πρώτη μου ατομική έκθεση. Παράλληλα διαφαίνεται η εξέλιξη των τοπίων του δικού μου φανταστικού σύμπαντος, αλλά και η προσωπική μου εξέλιξη ως εικαστικός».
 
Η έκθεση θα διαρκέσει από 21 Ιουνίου έως τον Οκτώβριο του 2017, στο χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου Sentido Apollo Palace, στη Μεσογγή Κέρκυρας.