Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Eγκαίνια της έκθεσης του Σάββα Πουρσανίδη: Ο απόηχος μιας μαγικής βραδιάς

Sophie Andree
09 Αυγούστου 2017 / 14:49

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τρίτη 8 Αυγούστου 2017 στην Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης του καταξιωμένου ζωγράφου Σάββα Πουρσανίδη,

που συγκέντρωσαν τα σπάνια στοιχεία που πολλοί καλλιτέχνες θα ονειρεύονταν  μια φορά να τα βίωναν και στα δικά τους εγκαίνια.
              
« ΗΧΟΣ  -  ΔΟΝΗΣΗ  -  ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ »

Το λαμπρό κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος, συνέτεινε στην γενική ευδαιμονική ατμόσφαιρα, που απόλαυσαν  όλοι οι φιλότεχνοι – φιλόμουσοι Κερκυραίοι που ήταν παρόντες. Το άρτιο μουσικό άκουσμα που μας προσέφεραν, ήταν εξαιρετικά επιλεγμένο  και προσαρμοσμένο από τον Αρχιμουσικό και Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Μαντζάρου Σωκράτη ΄Ανθη.
 
Μουσική και Ζωγραφική, οι υψηλότερες των Τεχνών, έπλεξαν  ένα μοναδικό διάλογο επικοινωνίας,  όπως αυτές γνωρίζουν να δημιουργούν, μέσα από  Ήχους, Δονήσεις,  Συχνότητες. ‘Όλα αυτά τα στοιχεία μετασχηματίστηκαν μέσα από τα επικά έργα του Σάββα Πουρσανίδη, σε φως, λευκό, άπλετο φως, που συμβολίζει την αγνότητα, την ανιδιοτελή αγάπη, πουπροσφέρουν θεραπεία  και στο τέλος νικούν και ξεπερνούν το μαύρο, το σκοτάδι!
Είναι σαν τις σωστές αναπνοές, εισπνοή φως – εκπνοή σκοτάδι!!

Τα αποθέματα του Ήχου μέσα από «τα Χάλκινα» Μουσικά  Όργανα, με τις μοναδικές τους δονήσεις, συνδέονται αρμονικά με τα ανθρώπινα σώματα, του οραματιστή ζωγράφου, κτίζοντας μια μαγική αρμονία, σε πεδία φανταστικά, επιδρόντας στην συνειδητότητα μας, προσφέροντας ισορροπία, κάθαρση, ίαση και καταλήγουν σε ένα μεταφυσικό διαλογισμό!!
Η προσωπική μου αντίληψη είναι ότι οι πνευματικοί άνθρωποι θα σώσουν τον κόσμο!

Sophie Andree
Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού LYRA CONCERTS, Cultural Event Production