Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη στην έκθεση φωτογραφίας της Bernadette Mergaerts

εικαστικά
11 Αυγούστου 2017 / 11:45

ΚΕΡΚΥΡΑ- Στην Αίθουσα Τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης εγκαινιάστηκε χθες η έκθεση φωτογραφίας της Βελγίδας Bernadette Mergaerts. HBernadetteMergaertsπροσεγγίζει μόνη της τον επισκέπτη, θέλοντας να του παρουσιάσει τη δουλειά της και να του μιλήσει γι’ αυτή.

Είναι μια ευγενική φυσιογνωμία, με αγάπη γι’ αυτό που κάνει. Γεωγράφος και φωτογράφος, ιδιότητες οι οποίες συνδυάζονται στις φωτογραφίες της. Έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στο τετράγωνο σχήμα- ο τίτλος της έκθεσης εξάλλου είναι “B’ squares”. Όταν, δυο χρόνια πριν, ανακάλυψε τη λειτουργία «τετράγωνη λήψη» στο iPhoneπου της χάρισε η μητέρα της, αποφάσισε ότι με αυτόν τον τρόπο θα φωτογραφίζει στο εξής.
Για τα θέματά της επιλέγει συχνά λεπτομέρειες από την καθημερινότητα, που ίσως πολλοί από εμάς να μην πρόσεχαν εύκολα. Πολλές φορές επεξεργάζεται τα χρώματα των φωτογραφιών με τη βοήθεια του κινητού της (χωρίς υπολογιστή), κάνοντάς τες ασπρόμαυρες ή τονίζοντας κάποια από τα χρώματα. Στην έκθεση είδαμε λεπτομέρειες από τα τοπία και το περιβάλλον της Κέρκυρας, αλλά και από τη γειτονιά της στις Βρυξέλλες, στιγμές από την καθημερινή ζωή και από περιηγήσεις της.
Με τη φωτογραφία ασχολείται από την ηλικία των 10 ετών. Με μια μικρή KodacInstamatic, ξεκίνησε τότε να παρατηρεί τον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό. Σπούδασε γεωγραφία στις Βρυξέλλες καιτο Λονδίνο και στη συνέχεια εργάστηκε στο τμήμα πληροφορικής και στο τμήμα επικοινωνίας του πανεπιστημίου Vrije των Βρυξελλών, ενώ για τρία χρόνια ήταν προσωπική φωτογράφος του Πρωθυπουργού του Βελγίου. Από το 2014 όμως έχει αφοσιωθεί στη φωτογραφία, πραγματοποιώντας παράλληλα τα πρώτα της βήματα στο χώρο των εκθέσεων.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2017. Είναι επισκέψιμη από Τρίτη έως Κυριακή, 10.00- 16.00.