Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων

Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων
25 Nov 2017 / 10:40

Παραδοσιακή μουσική από την Βενεζουέλα και την Κούβα καθώς και έργα μουσικής δωματίου στην πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Ένωσης «Καποδίστριας»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη συναυλία της πρώτης ημέρας του 2ου Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων το πρόγραμμα άνοιξαν ο ταλαντούχος νεαρός κιθαριστής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της διοργάνωσης, Γιώργος Γκόλγκαρης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, Στέλιος Γκόλγκαρης, οι οποίοι ερμήνευσαν από κοινού παραδοσιακά έργα από τη Βενεζουέλα και την Κούβα, διασκευασμένα για δύο κιθάρες. Αμέσως μετά, ο συνθέτης και κιθαριστής Γιώργος Παπαδόπουλος παρουσίασε πέντε μικρά έργα για σόλο κιθάρα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν έργα μουσικής δωματίου από τις συλλογές του Ονειρόδρομοι και Χρώματα, από κοινού με τη φλαουτίστα Κωνσταντίνα Τσεκούρα. 

Απόψε, δεύτερη  μέρα του Φεστιβάλ, ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών θα τιμήσει, τη Φιλαρμονική Ένωση "Καποδίστριας",  για την συνολική προσφορά της στον πολιτισμό του τόπου μας.

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, γίνονται στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Ένωσης "Καποδίστριας" με ελεύθερη είσοδο για το κοινό της Κέρκυρας.