Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η 4η Μουσικολογική Διημερίδα «Το εθνικό στοιχείο στην έντεχνη μουσική»

4η Μουσικολογική Διημερίδα
18 Μαΐου 2018 / 06:11
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεχίζοντας την δράση της και στον τομέα των μουσικών επιστημών, η Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος» διοργανώνει την 4η Μουσικολογική Διημερίδα,

 το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαΐου 2018. Θέμα της φετινής διημερίδας θα είναι το διαχρονικό ζήτημα του εθνικού στοιχείου στην έντεχνη μουσική.
Κατά την πρώτη ημέρα (26/5) το ζήτημα θα προσεγγίσουν με τις ανακοινώσεις τους οι κ.κ. Σπύρος Δεληγιαννόπουλος, Στέλλα Κουρμπανά, Γεράσιμος Μαρτίνης, Λοΐζος Παναγή και Σπύρος Ρουβάς. Την δεύτερη ημέρα (27/5) θα πραγματοποιηθεί ομιλία με τίτλο «Μαθήματα μουσικού διεθνισμού», από τον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, κ. Χάρη Ξανθουδάκη, ο οποίος και θα τιμηθεί από τη Φ.Ε. «Μάντζαρος» για την πολυετή προσφορά στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στον χώρο της μουσικής γενικότερα. Το πρόγραμμα του διημέρου θα ολοκληρωθεί με σύντομη συναυλία. Την οργανωτική επιμέλεια και το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο μουσικολόγος κ. Γεράσιμος Μαρτίνης.
Η 4η Μουσικολογική Διημερίδα θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα τελετών της Φ.Ε. «Μάντζαρος» και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
 Ώρα έναρξης: 19.30 (και τις δύο ημέρες)

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.