Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσίαση βιβλίου της Χ. Β. Καποδίστρια «Το σκοτεινό μίσος μέσα μου» στο Hotel Corfu Palace

Χριστιάνα Βερόνικα Καποδίστρια
30 Οκτωβρίου 2018 / 13:16
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι εκδόσεις Αέναον διοργανώνουν το Σάββατο 10/11 στις 18:00 στο Hotel Corfu Palace (Γαρίτσα, ΝΑΟΚ) την παρουσίαση του βιβλίου της

Χριστιάνας Βερόνικα Καποδίστρια  «Το σκοτεινό μίσος μέσα μου». 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Αντώνης Δεσύλλας, συγγραφέας, συντονιστής Λέσχης Ανάγνωσης Κέρκυρας και Κατερίνα Λαγού, νομικός-συγγραφέας.
Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει coffee break.

"Κάπου εκεί στα οχτώ μου χρόνια στον κήπο με τις τριανταφυλλιές, γράφοντας τα πρώτα μου ποιήματα με πλησίασε ο πατέρας. Εκεί, με ρώτησε για πρώτη φορά «Τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω». Τον κοίταξα με σοβαρότητα «Συγγραφέας» του απάντησα και απ’ το βλέμμα του και το καταφατικό κούνημα του κεφαλιού του κατάλαβα ότι με πίστεψε. Στα δεκατρία μου , ο πατέρας άκουγε με προσοχή τα κείμενα μου, που όλο και μεγάλωναν και γίνονταν ιστορίες. Στα δεκαέξι μου τα κείμενα μου έπαιρναν πλέον την μορφή βιβλίου. Χαμογελούσε ο πατέρας. Στα εικοσιτέσσερα πήρα το πρώτο μου λογοτεχνικό βραβείο και εκεί δάκρυσε ο πατέρας. Σήμερα λοιπόν, είμαι εδώ για να αγκαλιάσω το παιδικό μου όνειρο που έγινε λέξεις και οι λέξεις βιβλίο. Ένα βιβλίο για την συμπεριφορά των ανθρώπων σε περιόδους κρίσης, για μια οικογένεια στην Ελλάδα της κρίσης, για τα όνειρα που δεν σταματούν ποτέ και το σκοτεινό μίσος που παραμονεύει πάντα. Μια αληθινή ιστορία που εξελίσσεται σε Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα".

 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.