Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Τροβαδούρος του G. Verdi στην Ιόνιο Ακαδημία

Ιόνιος Ακαδημία
19 Μαΐου 2016 / 13:43

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις 22 Μαΐου στην Ιόνιο Ακαδημία θα παρουσιαστεί η όπερα του Τζιουζέπε Βέρντι «Il Trovatore». Μια όπερα απαιτήσεων με τον Πάνο Λουμάκη και τη Φανή Παλιούρα.

Ένας διαφορετικός Τροβαδούρος έκανε πρεμιέρα στις 3 και 4 Μαΐου 2016, στον κατάμεστο Θέατρο Απόλλων της Σύρου. Τώρα έφθασε η ώρα των περιοδειών στη Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Ηράκλειο Κρήτης, Πάρο και άλλες περιοχές της Ελλάδος.
 
Ο Giuseppe Verdi με το "il Trovatore", την δημοφιλέστερη όπερά του, δημιούργησε ένα αρχέτυπο μελόδραμα του Pομαντισμού. Μουσικές μελωδίες, άριες και ντουέτα συνθέτουν μια από τις σπουδαιότερες όπερες μέχρι σήμερα. Ένα αριστούργημα απαιτήσεων αφού μόνο οι κορυφαίοι του είδους μπορούν να σταθούν επάξια στους ρόλους που ο Verdi δημιούργησε.
 
Η ομάδα "Opera Povera" έρχεται πιο κοντά στη θεατρική βάση του έργου όπου η φωνή συναντάει το σώμα και οι χωρίς όρια μεγαλειώδεις πράξεις της όπερας παντρεύονται με τη θεατρική σύμβαση. Μία εναλλακτική εκδοχή του Trovatore η οποία με τη συνοδεία ενός και μόνο πιάνου θα αποπειραθεί να φωτίσει όλα τα μεγαλειώδη συναισθήματα και τα κρυμμένα πάθη των ηρώων του Βέρντι.
 
Το il Trovatore πρωτοπαρουσιάστηκε στις 19 Ιανουαρίου 1853 στο θέατρο Απόλλων της Ρώμης υπό την διεύθυνση του συνθέτη.
 
Μουσική: Giuseppe Verdi
Libretto: Salvadore Cammarano
 
Πρωταγωνιστούν:
 
Leonora – Έλλη Αναστασοπούλου
Manrico – Χρήστος Δεληζώνας
Conte di Luna – Νικόλας Καραγκιαούρης
Azucena – Φωτεινή Αθανασάκη
Αφήγηση – Φανή Παλιούρα
 
Μουσική Διδασκαλία, Διεύθυνση, Πιάνο – Πάνος Λουμάκης
 
Σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια –  Φανή Παλιούρα
Υποκριτική διδασκαλία – Μιλτιάδης Φιορέντζης
Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Τζιφάκης
 
Ώρα έναρξης: 21:00