Τετάρτη 15.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σαλόνι Πολιτισμού στο Attic Gallery by ICON

Σαλόνι Πολιτισμού
07 Ιανουαρίου 2019 / 08:30
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα Σαλόνια είναι μια φιλική συνάντηση στην οποία εξερευνούμε ένα μεγάλο φάσμα πολιτισμικών ζητημάτων και ιδεών. Η Οικοδέσποινα ή ο καλεσμένος ομιλητής θέτει τη θεματική ενότητα της βραδιάς,

που μπορεί να περιλαμβάνει και οπτικό υλικό ή και μια μινι-έκθεση. Μετά από μια σύντομη εισαγωγική ομιλία, ανοίγει ο διάλογος στο κοινό.
Τα πολιτιστικά Σαλόνια γεννήθηκαν στη Γαλλία του Διαφωτισμού και αποτελούσαν σημαντικό κοινωνικό θεσμό στον οποίο μια οικοδέσποινα συγκέντρωνε καλλιτέχνες και λόγιους για πνευματικές συζητήσεις και κοινωνικοποίηση. Ήταν μια ευκαιρία για φιλοσοφικό διάλογο, τη δημιουργική ανταλλαγή ιδεών και οδήγησαν σε πολλές σημαντικές πολιτισμικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ευρώπη.
Στο the Attic Gallery, τα Γαλλικά Σαλόνια είναι μια από τις μεγαλύτερες εμπνεύσεις μας, και αυτός ο θεσμός στοχεύει σε ανοιχτές μηνιαίες συναντήσεις στις οποίες είναι όλοι ευπρόσδεκτοι.
Η Οικοδέσποινα της «Σοφίτας», η Δρ Σάσσα Chaitow, θα εισηγηθεί στα πρώτα Σαλόνια για να ανοίξουν διάλογοι σε διάφορα πολιτισμικά θέματα, και στους επόμενους μήνες θα συνοδεύεται από καλλιτέχνες και καλεσμένους ομιλητές. Περισσότερα για τα Σαλόνια: http://theattic.gr/attic-salons/

Σχετικά με την οικοδέσποινα:

Η Σάσσα Chaitow, διδάκτωρ ιστορίας πολιτισμού, είναι η ελληνοβρετανίδα διευθύντρια κι επιμελήτρια του The Attic και του ICON Gallery. Η ίδια είναι ζωγράφος και συγγραφέας με επιτυχημένες παράλληλες καριέρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2003 έχει πραγματοποιήσει δεκάδες δημόσιες εισηγήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ποικιλία αντικειμένων, για εξειδικευμένο και γενικό κοινό. Προσκαλείται συχνά σε πανεπιστήμια του εξωτερικού (Ευρώπη-ΗΠΑ) ως ειδική εισηγήτρια στο ακαδημαϊκό της αντικείμενο, ενώ από το 2008 έχει συνεργαστεί με μεγάλα διεθνή εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά κέντρα για τη διοργάνωση πολιτισμικών συνεδριών και συμποσίων στην Ελλάδα, τη Μ. Βρετανία, και τις ΗΠΑ. Ως εκπαιδευτικός έχει περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ως συγγραφέας έχει δημοσιεύσει πολλαπλές πανεπιστημιακές μελέτες,  ενώ επίσης έχει εργαστεί σε ακαδημαϊκές εκδόσεις, στον καθημερινό και περιοδικό Τύπο, στις δημόσιες σχέσεις και στη γραφική επικοινωνία. Στην ατομική της καλλιτεχνική καριέρα, από το 2000 έχει παρουσιάσει 13 ατομικές εκθέσεις στη Μ. Βρετανία, στη Σουηδία, και στην Ελλάδα, δημοσιεύοντας συλλεκτικά λευκώματα του έργου της.
Στο The Attic η Σάσσα είναι υπεύθυνη για τον προγραμματισμό, την επιμέλεια εκθέσεων, την προώθηση και τον σχεδιασμό. Περισσότερα: http://theattic.gr/about/
Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ. – 9:30 μ.μ.
The Attic Gallery by ICON Ριζοσπαστών Βουλευτών 1
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.