Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι πρώτοι στο 14ο Κυνήγι Θησαυρού της Κερκυραϊκής Μασκαράτας (photos)

Κερκυραϊκή Μασκαράτα
03 Μαρτίου 2019 / 11:50

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έπεσε χθες το βράδυ η αυλαία στο 14ο κυνήγι θησαυρού από την Κερκυραϊκή Μασκαράτα.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό εκατοντάδες μικροί καρναβαλιστές ξέσήκωσαν ολόκληρη την πόλη αναζητώντας στα δρομάκια και στις γειτονιές στοιχεία από την σπουδαία ιστορία αυτού του τόπου, ρωτώντας παππούδες και γιαγιάδες τι σημαίνουν λέξεις από την ντοπιολαλιά μας και τέλος σπαζοκεφαλιάζοντας για να βρουν τους γρίφους!!
Στο κυνήγι του θησαυρού δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι ....! Όλοι είναι κερδισμένοι από αυτή την φανταστική εμπειρία και δαδικασία! Τα παιδιά τρέχουν,παίζουν , καλλιεργούν το ομαδικό πνεύμα και την ευγενή άμιλλα, και τέλος μαθαίνουν. Για την ιστορία όμως νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα Ό,ΤΙ ΝΑ ΝΑΙ που συγκέντρωσε 595 βαθμούς.. Τρίτο δεν είχαμε μιας και είχαμε δύο ομάδες στην δεύτερη θέση. Την ομάδα ΜΑΝΤΕΙΟ και τους ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ με 570 βαθμούς. Βραβείο γρίφων κέρδισε η ομάδα ΜΑΝΤΕΙΟ ενώ πρώτο βραβείο στολής κέρδισαν οι ΚΟΥΚΛΕΣ(BARBIE) και δεύτερο βραβείο στολής οι ΜΑΝΤΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ. Αξίζουν σε όλα τα παιδιά θερμά συγχαρητήρια για την φαντασία , τη δημιουργικότητα και την αγάπη τους για το παιχνίδι!

Ευχαριστίες

«Η ΚερκυραΙκή Μασκαράτα ευχαριστεί τον ΔΟΠΑΠ και τον πρόεδρό του κ Νίκο Κορακιανίτη για την βοήθεια και υποστήριξη. Επίσης , το CORFULAND που πάντα υποστηρίζει δυναμικά τις δράσεις του συλλόγου μας και τους χορηγούς μας καφέ μπαρ SEE YOU στην Αχαράβη και DELL ACQUE. Ευχαριστούμε τέλος θερμά τις ψησταριές του ΜΠΟΥΖΗ του ΑΡΤΕΜΗ και την ΣΤΗ ΣΕΣΟΥΛΑ για τα γευστικά δώρα που προσέφεραν.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον ντι τζει Μολινάρη Λευτέρη που για πολλά χρόνια τώρα δίνει ρυθμό στο κυνήγι και στο φροντιστήριο ΜΕΘΟΔΙΚΟ που κάθε χρόνο φιλοξενεί τη Μασκαράτα την παραμονή του κυνηγιού για τις ετοιμασίες.
Τέλος τις θερμές ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια μας τα οφείλουμε και στις σχολές χορού της Ν.ΓΙΑΝΝΟΥ, Ν.ΑΣΠΙΩΤΗ, Ρ. ΚΟΝΤΟΥ και Τ.ΓΚΑΣΙΑΛΗ που παραβρέθηκαν στο πάρτυ λήξης και ομόρφυναν , όπως κάθε χρόνο άλλωστε τη βραδιά, παρά την απλοφασή τους να μή συμμετέχουν φέτος στο καρναβάλι.
Ραντεβού του χρόνου».

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ