Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βραβεύσεις και τιμητικές διακρίσεις στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φ.Ε. «Καποδίστριας» (photos)

Καποδίστριας
17 Δεκεμβρίου 2019 / 12:17

Την απόφαση του για άμεση παροχή ενίσχυσης στους πληγέντες από την πρόσφατη πυρκαγιά στο Μαντούκι ανακοίνωσε το Δ.Σ. της Φιλαρμονικής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την καθιερωμένη του εορταστική συναυλία, εν όψει και των Χριστουγέννων, πραγματοποίησε το μουσικό σώμα της Φιλαρμονικής Ένωσης «Καποδίστριας», το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο. Πριν την έναρξη της συναυλίας επιδόθηκαν τα βραβεία στους διακριθέντες νεαρούς μουσικούς του ετήσιου εσωτερικού διαγωνισμού της. Οι βραβευθέντες για φέτος είναι οι Άκης Μπουχάγιαρ (κόρνο), Ανδρέας Καλογιάννης (κρουστά), Ειρήνη Άνθη (φλάουτο) και Ναταλία Γκόγκα (φλάουτο)







Επίσης, τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά του στη Φιλαρμονική αλλά και γενικότερα, ο παλαιός δάσκαλος και ιδρυτικό της μέλος, Μιχάλης Καποδίστριας (ο οποίος και διεύθυνε τη Χορωδία του Ι.Μ.Ν. Κερκύρας στο διάλειμμα του προγράμματος του μουσικού σώματος). Ακόμη, ανακοινώθηκε μια αξιέπαινη απόφαση του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής, που αφορά την άμεση παροχή ενίσχυσης στους πληγέντες από την πρόσφατη πυρκαγιά στο Μαντούκι.

Το πρόγραμμα της συναυλίας, την οποία διεύθυνε ο αρχιμουσικός Δημήτρης Παπικινός, άνοιξε, με το εμβατήριο Η είσοδος του θριαμβευτού, του αείμνηστου αρχιμουσικού Γιώργου Περούλη για να ακολουθήσει το Cossack folk dances του Franco Cesarini. Αμέσως μετά, το Slavonic Fantasy με soloist στο alto σαξόφωνο τον υπαρχιμουσικό Γιώργο Ρέγγη, ήταν μια «πρόγευση» για τα έργα για solo σαξόφωνο και μπάντα που θα ακολουθούσαν στη συνέχεια. Το α΄ μέρος του προγράμματος ολοκληρώθηκε με το The little concert suite του Alfred Reed και την ουβερτούρα Alvamar του James Barnes.



Όπως προαναφέραμε, το σαξόφωνο είχε την τιμητική του στη συγκεκριμένη συναυλία. Έτσι, το β΄ μέρος του προγράμματος άνοιξε με τα Reverie και Buits Blanches των Jeff Penders και Alain Crepin αντίστοιχα, και soloist τον διακεκριμένο σαξοφωνίστα Στάθη Μαυρομμάτη. Ακολούθως, Ρέγγης και Μαυρομμάτης συνέπραξαν στο Pequena Czarda του Pedro Iturralde σε μια μεταγραφή για duetto σαξοφώνων και μπάντα. Η βραδιά έκλεισε σε χριστουγεννιάτικο κλίμα, με το Christmas Festival του Leroy Anderson και το White Christmas του Irving Berlin.
Η επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας» είναι εκείνη της Μαθητικής της Μπάντας (διεύθυνση: Τόνια Τόμπρου) και της Μαθητικής της Χορωδίας (διδασκαλία: Κερκύρα Ασπιώτη), την ερχόμενη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

«Μουσικές Ιχνηλασίες»

Εκτός από τη συναυλία του Σαββάτου, δύο ημέρες αργότερα ο Στάθης Μαυρομμάτης ήταν soloist και της συναυλίας «Μουσικές Ιχνηλασίες στο Ιόνιο», ένας θεσμός που συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά. Στο πλαίσιο αυτό, μαζί με την Χριστίνα Παντελή στο πιάνο, ερμήνευσαν έργα των George Gershwin, Ιωσήφ Παπαδάτου, Γιώργο Κοντογιώργου, Dimitri Nicolau, Daniele Salvatore, Κωνσταντίνου Καραβασίλη και Ειρήνης Χατζηθέμελη. Μεταξύ αυτών, για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν το Zephyrus, the Bringer of Spring op. 101c του Ιωσήφ Παπαδάτου (καθηγητή και αναπληρωτή πρύτανη του Ιονίου Παν/μίου) και το Nocturne της Ειρήνης Χατζηθέμελη (υποψήφια διδάκτωρ του Ιονίου Παν/μίου)

Οι μαθητές της Φ.Ε. «Μάντζαρος»

Μεσολάβησε, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, η χριστουγεννιάτικη μαθητική συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος», στην οποία εμφανίστηκαν μουσικά σύνολα με μαθητές κάθε ηλικίας απ’ όλες τις Σχολές της. Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν Σύνολα Φλάουτων, Όμποε, Κλαρινέτων, Σαξοφώνων, Κρουστών, Κόρνων, Τρομπετών, Τρομπονιών, Χάλκινων Πνευστών, Βαθέων Χάλκινων Πνευστών, καθώς επίσης και η Μαθητική Μπαντίνα και η Παιδική Χορωδία της Φιλαρμονικής.

Τη σκυτάλη παίρνει πλέον η μπαντίνα της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος» για την καθιερωμένη εορταστική συναυλία της δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων, υπό τη διεύθυνση του αναπληρωτή αρχιμουσικού Σπύρου Ρουβά. Φέτος η συναυλία θα έχει τίτλο «The Christmas Express» και θα συμμετέχουν επίσης η υψίφωνος Λία Κολυτά, ο βαρύτονος Σωτήρης Τριάντης, η δημοφιλής swing band «7MileLimit», καθώς και χορευτές από τη Σχολή Χορού του Σωτήρη Μπουχάγιαρ.