Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατάμεστο το Δημοτικό θέατρο στο «Christmas Express» της Μπαντίνας της «Μάντζαρος»

Μάντζαρος
27 Δεκεμβρίου 2019 / 12:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος» αποχαιρέτησε το 2019 με την καθιερωμένη εορταστική συναυλία της Μπαντίνας της,

στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, τη Δεύτερη Ημέρα των Χριστουγέννων.  Αυτή τη φορά, η συναυλία είχε τίτλο «The Christmas Express» και, όπως αυτός αφήνει να εννοηθεί, επρόκειτο για μια μουσική διαδρομή με σταθμούς τα διάφορα μουσικά στυλ και είδη. Κοινός παρανομαστής σε όλα αυτά ήταν η χαρούμενη εορταστική ατμόσφαιρα.
Έτσι, υπό τη διεύθυνση του αναπληρωτή αρχιμουσικού Σπύρου Ρουβά, οι νεαροί μουσικοί της Μπαντίνας παρουσίασαν στο κοινό από διάσημες χριστουγεννιάτικες μελωδίες έως έργα  των Johann Pachelbel, Anton Bruckner και Pyotr Ilyich Tchaikovsky, και από παραδοσιακά κάλαντα έως γνωστά τραγούδια σε ρυθμό swing. Συνέπραξαν μαζί τους η υψίφωνος Λία Κολυτά, ο βαρύτονος Σωτήρης Τριάντης αλλά και η δημοφιλής στο κερκυραϊκό κοινό swing-band «7 Mile Limit». Συμμετείχαν, ακόμη, χορευτές από την Σχολή Χορού του Σωτήρη Μπουχάγιαρ.



Πριν την έναρξη της συναυλίας αποδόθηκαν, ως είθισται, και τα βραβεία στους νέους μουσικούς της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος» που διακρίθηκαν φέτος στον ετήσιο εσωτερικό διαγωνισμό της. Αυτοί ήταν ο Άγγελος Γκρέμις, η Δήμητρα Γκόγκα (όμποε), (κλαρινέτο), ο Ανδρέας Αυλωνίτης (κόρνο) και ο Φώτης Αρταβάνης (ευφώνιο). Επίσης, το βραβείο στη μνήμη του Θεοφάνη Σκιαδόπουλου μοιράστηκαν οι τρομπετίστες Ελισάβετ Χειμαριού και Δημήτρης Ανδριώτης, ενώ το βραβείο Φλαμπουριάρη για το καλύτερο μουσικό σύνολο της Φιλαρμονικής έλαβε το Σύνολο Κλαρινέτων.
Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί η αξιέπαινη κίνηση του Δ.Σ. το οποίο αποφάσισε ομόφωνα τα έσοδα της εορταστικής αυτής συναυλίας να διατεθούν για την ενίσχυση του  58χρονου Σ.Κ., ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στην πρόσφατη πυρκαγιά στην οικεία του στο Μαντούκι και ακόμη νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των Αθηνών. Ο Σ.Κ. είναι παλαιός μουσικός και Επίτιμος Υπαρχιμουσικός της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος».