Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λήξη παιδικών θεατρικών εργαστηρίων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ με τραγούδι και χορό

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας
23 Ιουλίου 2020 / 15:32

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη (29/7) συναυλία για μικρούς και μεγάλους για να γιορτάσουν το κλείσιμο του κύκλου θεατρικών εργαστηρίων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας θα γιορτάσει τη λήξη των θεατρικών εργαστηρίων για παιδιά 7-12 ετών που πραγματοποιήθηκε το μήνα Ιούλιο στον υπαίθριο χώρο του Μον Ρεπό με στόχο το θεατρικό παιχνίδι και τη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Το πρόγραμμα διηύθυνε η εμψυχώτρια και μία εκ των υπευθύνων για το Γραφείο Κέρκυρας του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο της Εκπαίδευσης, και εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, Ευγενία Ζάγουρα.

Το εργαστήρι θα κλείσει με μια γιορτή ,με μια συναυλία ελληνικών και ξένων τραγουδιών ευρείας γκάμας (Λοΐζος ,Σαββόπουλος Κηλαηδόνης ,Χατζιδάκης, Θεοδωράκης Κυπουργός, «Burger Project» ,«Beatles », σε ένα μουσικοκινητικό πρόγραμμα, το οποίο μας προσφέρει η ομάδα «Φάλτσο».



Αναλυτικότερα, στο εργαστήρι της Τετάρτης 29 Ιουλίου 2020 ,η οποία θα είναι και η τελευταία συνάντηση όπου το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ καλεί τα παιδιά να παίξουν με το ρυθμό, το σώμα, τη μουσική, το τραγούδι, παρέα με τους εκπαιδευτές της Ομάδας, η οποία σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα και παραστάσεις μουσικής, θεάτρου και τεχνολογίας για παιδιά.

Όλα γίνονται μέσα από το παιχνίδι με πολύ διασκεδαστικό τρόπο. Η ζωντανή μουσική, θα δίνει το ρυθμό και τα παιδιά θα συμμετέχουν δημιουργικά, είτε στο ρυθμό με κίνηση και κρουστά σώματος ,είτε στη μελωδία ,είτε στην αρμονία με τη φωνή.

Θα ξεκινήσουν με ζέσταμα, διατάσεις και αναπνοές και στη συνέχεια με τραγούδι και κίνηση, ασκήσεις ομάδας, ασκήσεις αναπνοής, ρυθμός και πολλή χαρά!