Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Τριγωνοψαρούλης στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας
31 Οκτωβρίου 2016 / 11:17

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας σε συνεργασία με το «Θέατρο του Βορρά» παρουσιάζουν στην Κέρκυρα μια παιδική παράσταση με τις περιπέτειες του Τριγωνοψαρούλη.

Η παράσταση με τίτλο «Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό!», συνεχίζεται με επιτυχία για 2η χρονιά και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας στις 19:15.
 
Η νέα περιπέτεια του Τριγωνοψαρούλη είναι μια ιστορία επίκαιρη, δυνατή και αισιόδοξη, ένα τολμηρό θέμα δοσμένο με τρόπο εύληπτο και τρυφερό για τα παιδιά, από την πένα του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, όπως μόνο αυτός ξέρει! Μια ιστορία για τη φιλία και τη διαφορετικότητα, ενάντια στον ρατσισμό, το bullying και την ξενοφοβία! Ένας  τελικός ψαρόσφαιρου ενάντια στις διακρίσεις και τον ρατσισμό!
 
Λίγα λόγια για το έργο
 
Τρείς φορές εμπιστεύτηκε ο Τριγωνοψαρούλης τον Αχινό, που, χρησιμοποιώντας την πονηριά του, κατάφερε πρώτα να τον πείσει πως είναι φίλος του και στη συνέχεια να διχάσει την κοινωνία των ψαριών.
Θα καταφέρει με τη βοήθεια των παιδιών, το διαφορετικό ψαράκι που όλοι αγαπούν να βάλει γκολ ... στο μίσος και τις διακρίσεις;
Μήπως ο μεγάλος τελικός του ψαρόσφαιρου είναι η ευκαιρία που ψάχνει ο ήρωάς μας;
 
Ο Τριγωνοψαρούλης στα σχολεία
 
Από το 1997, που κυκλοφορεί για πρώτη φορά ο Τριγωνοψαρούλης, πολλά σχολεία εντάσσουν τα βιβλία του στο πρόγραμμά τους, παρουσιάζουν δραματοποιημένες ιστορίες του, δημιουργούν εικαστικά δρώμενα, φτιάχνουν τραγούδια, στήνουν θεατρικές παραστάσεις. Οι ιστορίες του μεταφράζονται  για τις ανάγκες εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αφορούν Την Περιβαλλοντική εκπαίδευση στην Ιταλία, Γερμανία, Κορέα, Βουλγαρία, Κίνα κ.ά.
Πολλά χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου του, ο Τριγωνοψαρούλης συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία. Έχει καθιερωθεί ως ο πιο αγαπημένος Έλληνας λογοτεχνικός ήρωας. Τα βιβλία του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη σε εικονογράφηση Λήδας Βαρβαρούση, έχουν πουλήσει  εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα και αποτελεί ένα ελληνικό εκδοτικό φαινόμενο, χάρη στην αγάπη των παιδιών.
Απέσπασε τον Έπαινο Αντιγόνη Μεταξά 1998 του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Έχει αναγραφεί  στη λίστα του Documentation Centre of Books for Disabled Young People της ΙΒΒΥ. Επίσης έχει επιλεγεί από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου ως παραμύθι της Γαλάζιας Γραμμής, το οποίο μπορούν να ακούνε τα παιδιά τηλεφωνικά. Απόσπασμα από το βιβλίο υπάρχει στα σχολικά βιβλία του ΟΕΔΒ. Επίσης έχει προταθεί από τη UNICEF Ελλάδας στα εκπαιδευτικά της προγράμματα.
Mια εντυπωσιακή διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική, που προωθεί την αγάπη για τον διπλανό και μας μαθαίνει ότι δεν είναι κακό να είσαι διαφορετικός!
 
Οι συντελεστές
 
Κείμενο - Στίχοι: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, σκηνοθεσία – διασκευή - Κοστούμια: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου, σκηνικά: Θέατρο του Βορρά, κατασκευή σκηνικών: Anna Wassiac, κατασκευή κοστουμιών: Μαίρη Τζιουβάρα, μουσική: Δέσποινα Μπογδάνη – Σουγιούλ, μουσική διδασκαλία: Ιωάννης Κοντέλλης, σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Ζίγκας, φωτογράφιση: Κατερίνα Κούτρου, editing: Γιώργος Ηλιόπουλος, artwork: Παναγιώτης Σπούλος, παραγωγή: Θέατρο του Βορρά.
 
Στην παράσταση ακούγεται και το τραγούδι της Κωνσταντίνας Κορμά «Μην εμπιστεύεσαι ποτέ αχινό»
Παίζουν οι ηθοποιοί: Βαγγέλης Δαλλές,  Αλεξία - Μαρίνα Ιακωβίδου,  Ηλίας Καπούλας, Έφη Σισμανίδου. Διάρκεια: 70 λεπτά. Γενική είσοδος: 10€, προπώληση εισιτηρίων: 8€. TicketBox, Ευγενίου Βουλγάρεως & Μοντσενίγου 1, τηλ. 26610 27400, ηλεκτρονική προπώληση:  www.ticketbox.gr.