Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ρεσιτάλ τρομπέτας του Jason Dovel στην Ιόνιο Ακαδημία

Ρεσιτάλ τρομπέτας
27 Οκτωβρίου 2021 / 12:07

Tην Τετάρτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 7.30μμ, στην αίθουσα τελετών της Ιονίου Ακαδημίας, στο πλαίσιο του «Fall 2021 Recital Tour»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Καθηγητής Τρομπέτας Dr. Jason Dovel, Καθηγητής στο University of Kentucky, των ΗΠΑ, θα δώσει ρεσιτάλ τρομπέτας την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 7.30μμ, στην αίθουσα τελετών της Ιονίου Ακαδημίας, στο πλαίσιο του «Fall 2021 Recital Tour».

Θα ερμηνεύσει τα δικά του έργα «Quarantine» και «Et Planetarum», καθώς επίσης και τα «Shazam» του Folke Rabe, «Cantus for Trumpet and Electronics» του  Eric Nathan και «T1 for Trumpet and Tape» του Tae Hong Park»

Ο Jason Dovel βρίσκεται στην Κέρκυρα προσκεκλημένος στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου και διδάσκει σε φοιτητές των Κατευθύνσεων Εκτέλεσης (Τρομπέτας) και Σύνθεσης, κατά το διάστημα 11 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου 2021.

Εκτός από τη διδασκαλία τρομπέτας στο University of Kentucky, συμμετέχει στο κουιντέτο χάλκινων πνευστών του ιδρύματος και διοργανώνει το εκεί Θερινό Ινστιτούτο Τρομπέτας. Ως τρομπετίστας κατέχει τη θέση του κορυφαίου στα μουσικά σύνολα Lexington Chamber Orchestra, Kentucky Bach Society και Lexington Theatre, ενώ έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών και με την Charlottesville Opera Orchestra της Virginia. Όσον αφορά τη δισκογραφία, έχει στο ενεργητικό του τέσσερις προσωπικούς δίσκους.