Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγχαρητήρια της «Μάντζαρος» στους Αρχιμουσικούς της Σπ. Μαυρόπουλο και Σπ. Ρουβά

Μάντζαρος
21 Μαρτίου 2022 / 13:15

«Η Φιλαρμονική αισθάνεται υπερήφανη που στο στελεχιακό και διδακτικό δυναμικό της περιλαμβάνει αυτούς του δύο σημαντικούς Συνθέτες και Μουσικούς»

Το προηγούμενο Σάββατο 19/03/2022, πραγματοποιήθηκε Συναυλία στην Αθήνα, στην αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», με εννιά έργα, σε 1η εκτέλεση, Σύγχρονων Επτανησίων Συνθετών.

Ερμηνέυθηκαν έργα Νικόλαου Μάντζαρου, Σπυρίδωνος Σαμάρα και των συγχρόνων επτανησίων συνθετών:
Κωνσταντίνου Αγουρίδη, Παύλου Βεντούρα, Σπύρου Δεληγιαννόπουλου, Σπύρου Μάζη, Σπύρου Μαυρόπουλου, Χρύσανθου Μουζακίτη, Σπύρου Προσωπάρη, Νίκου Ροδίτη, Σπύρου Ρουβά και Σπυρίδωνος Τσιλιμπάρη

Στη συναυλία του «Παρνασσού» τιμήθηκαν η εθνική παλιγγενεσία, με έργα ειδικά γραμμένα για το λόγο αυτό, καθώς και τα «150 χρόνια μετά» του ιδρυτή της Επτανησιακής Μουσικής Σχολής Νικόλαου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου (1795-1872).

Η ανακοίνωση της Μάντζαρος

Δυο από τα μουσικά έργα που παρουσιάστηκαν στην συναυλία αυτή, ήταν των Συνθετών Σπύρου Μαυροπούλου και Σπύρου Ρουβά, επίτιμου Αρχιμουσικού και αναπληρωτή Αρχιμουσικού αντίστοιχα της «Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος».

Το ΔΣ της Φιλαρμονικής «επιθυμεί να συγχαρεί τους κ.κ. Μαυρόπουλο και Ρουβά για το συνθετικό τους έργο και για την συμμετοχή τους, με πρωτότυπα έργα τους, σε μια τέτοια σημαντική εκδήλωση και αισθάνεται υπερήφανη που στο στελεχιακό και διδακτικό δυναμικό της περιλαμβάνει αυτούς του δύο σημαντικούς Συνθέτες και Μουσικούς».