Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Το Κάλλος Το Ιόνιον» του Σαμοΐλη - Εντυπωσιακή πρεμιέρα στον Άγιο Ματθαίο

Σπύρου Σαμοϊλη
15 Αυγούστου 2022 / 12:27

Ποίηση Σπύρου Ζαχαράτου, δύο χορωδίες, έντεκα μουσικοί, λαϊκές πινελιές, αφήγηση, στην πρώτη από τις τρεις μεγάλες συναυλίες του Σπύρου Σαμοϊλη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σάββατο 13 Αυγούστου ο Άγιος Ματθαίος, είχε την τύχη να φιλοξενήσει την πρεμιέρα του νέου έργου του μεγάλου Λευκιμμιώτη μουσικοσυνθέτη Σπύρου Σαμοϊλη. Το έργο που φέρει τον τίτλο, "Το κάλλος το Ιόνιον" παρουσιάσθηκε σε συναυλία στην πλατεία του Αγίου Ματθαίου, ένα χώρο με καλή φυσική ακουστική και ατμοσφαιρική θέα.

 





Ήταν η πρώτη από τις τρεις συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί και που θα φέρουν το έργο στο Βορά και στην πόλη της Κέρκυρας. Μετά από τον Άγιο Ματθαίο, το έργο θα παρουσιαστεί στις 20 Αυγούστου στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας και στις 24 Σεπτέμβρη θα έρθει στην πόλη της Κέρκυρας, στο Δημοτικό Θέατρο, για την καταληκτική συναυλία.




 


Η αρτιότητα των μουσικών εκτελεστών ευχαρίστησε τους φιλόμουσους και τους έχοντες τη μουσική παιδεία να αντιληφθούν τη μουσική αστοχία. Η ενέργεια των χορωδιών Αγ. Ματθαίου «Μιχάλης Καποδίστριας» και Καναλίων «Γεράσιμος Λαβράνος» ήταν υπολογίσιμη ως προς τη συνολική μουσική συνεισφορά τους στην απόδοση του νέου έργου.







Άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, ιδίως στα σημεία που αποτέλεσαν αρμονικό υπόβαθρο στη στεντόρια φωνή του βαρύτονου Πέτρου Καρύδη.
 





 

Ο μαέστρος έδωσε την δική του μοναδική παράσταση. Ο Σπύρος Σαμοϊλης διεύθυνε το σύνολο των ερμηνευτών με αστείρευτη ενέργεια και πάθος, στοιχεία που χαρακτηρίζουν πάντα τις ζωντανές αποδώσεις των έργων του.







Ήταν κατά γενική ομολογία μια πολύ όμορφη και πολιτισμένη βραδιά, που τίμησε τον Αη Μαθιά.







Μια βραδιά ύμνος στα Ιόνια νησιά που προσέλκυσε αρκετό κόσμο, επώνυμους και απλούς ανθρώπους που απόλαυσαν τη συναυλία.

 

Συντελεστές

Ποίηση: Σπύρος Ζαχαράτος
Ερμηνεύουν Δώρα Κολίτση, Ντέμης Καββαδίας - Νίκος Μοιρισκλάβος και ο βαρύτονος Πέτρος Καρύδης
Αφήγηση  Ελσα Σαμοϊλη,
Συμμετέχουν: η χορωδία του καλλιτεχνικού Συλλόγου Ο “Αη Μαθιάς",
Μαέστρος: Αntony Ivanov η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καναλίων
μαέστρος: Πέλη Κοντογούρη
Διεύθυνση: Σπύρος Σαμοΐλης,

Σάββατο 13 Αυγούστου 2022: Άγιος Ματθαίος - Δήμος Ν. Κέρκυρας
Σάββατο 20 Αυγούστου: Δήμος Β. Κέρκυρας
Σάββατο 24 Σεπτέμβρη: Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας