Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μέχρι τις 30/12 οι αιτήσεις συμμετοχής στις θεματικές ομάδες

Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση
21 Δεκεμβρίου 2016 / 13:58

ΚΕΡΚΥΡΑ. Διαμορφώνονται οι ομάδες που θα συμβάλλουν στη διαμόρφωσή του master-plan του Δήμου Κέρκυρας, του στρατηγικού σχεδίου για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, το οποίο «βλέπει» την πόλη ως ολότητα με τις αδυναμίες και τα προσόντα της.

Οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση της στρατηγικής του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης, με την αξιοποίηση του «Εργαλείου της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης», στο πλαίσιο του προτύπου χωρικής ανάπτυξης του ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014 – 2020, συνεχίζονται.

Μετά την εναρκτήρια εκδήλωση, που έγινε στις 7 Δεκεμβρίου, η επόμενη φάση περιλαμβάνει τη συγκρότηση  των τριών θεματικών ομάδων:
1) Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας,
2) Αξιοποίησης Υποδομών Πολιτισμού και Διαχείρισης Πολιτισμικού Κεφαλαίου και
3) Αστικής Αναζωογόνησης και Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Οι σχετικές αιτήσεις συμμετοχής στις ομάδες πρέπει να κατατεθούν μέχρι την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016, ώστε – στη συνέχεια – να οριστούν   με απόφαση του Δημάρχου.  Υπενθυμίζεται ότι κάθε φορέας – δυνητικός εταίρος και γενικότερα κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετάσχει σε 1 ή 2 θεματικές ομάδες.  Κάθε θεματική ομάδα θα αποτελείται από μέχρι 20 άτομα. Οι σχετικές αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν στη διεύθυνση [email protected]
 
Υπενθυμίζεται ότι:

Η διαβούλευση για τη διαμόρφωση της «στρατηγικής» του ΟΣΧΑ και η εξειδίκευσή του σε επιχειρησιακό, χρηματοδοτικό και οργανωτικό επίπεδο μέσω της ΟΧΕ οργανώνεται  σε δύο αντίστοιχες φάσεις και  διαρθρώνεται  σε πέντε επιμέρους στάδια («βήματα»), από το Δεκέμβριο του 2016 μέχρι και το  Μάρτιο του 2017. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει διαβούλευση με αντικείμενο την επιχειρησιακή συγκρότηση και οργάνωση της ΟΧΕ στο πλαίσιο των προϋποθέσεων, δεσμεύσεων και κατευθύνσεων του ΕΣΠΑ 2014 - 2020, έτσι ώστε οι δράσεις της ΟΧΕ να ενεργοποιηθούν, ενδεικτικά από το  Σεπτέμβριο του 2017.
Για το συντονισμό και την τεχνική υποστήριξη της διαβούλευσης, ο Δήμος Κέρκυρας έχει συγκροτήσει «Ομάδα Συντονισμού» και καθοδήγησης της διαβούλευσης.
 
Σημ.: Όλο το σχετικό με την ΟΧΕ υλικό αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου www.corfu.gr , στο ειδικό θεματικό πεδίο με τίτλο «Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις, ΕΣΠΑ 2014 – 2020».