Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νύχτα ποίησης στην Πορσελάνη

ποίηση
16 Δεκεμβρίου 2022 / 21:25
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Νίκος Λούβρος, Λεωνίδας Μερτύρης, Δώρα Μεταλληνού, Σοφία Βρυώνη Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου - Ώρα έναρξης 19.30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νύχτα Ποίησης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στην Πορσελάνη στο Καντούνι του Μπίζη.

Αναγνώσεις, γόνιμος προβληματισμός, εποικοδομητικός διάλογος, με τους ποιητές Νίκο Λούβρο, Λεωνίδα Μερτύρη, Δώρα Μεταλληνού και Σοφία Βρυώνη.
Τέσσερις Κερκυραίοι ποιητές, μια Νύχτα Ποίησης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας.
Τιμές εισιτηρίων: 10,00€ / Γενική είσοδος, Ελεύθερη είσοδος για ΑμεΑ
Προπώληση: Στο www.corfuif.gr / Ticket Box / Είσοδος εκδήλωσης

OI ΠΟΙΗΤΕΣ



Νίκος Λούβρος

Ο Νίκος Λούβρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε στο τμήμα Ηλεκτρολόγων μηχανικών Μηχανικών Η/Υ του Πολυτεχνείου Κρήτης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Δημιουργική Γραφή από το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού και το 2018 εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο Big Bang.



Λεωνίδας Μερτύρης

Ο Λεωνίδας Μερτύρης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1978. Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές: Αρμονία σιωπής (Εκδόσεις Έψιλον, 2004), Προορισμός (Εκδόσεις Έψιλον, 2006), Η επιθυμία ενός μοναχικού (Ιδιωτική έκδοση, 2008), Ένας παιδότοπος στον ουρανό (Ιδιωτική έκδοση, 2011), Εξομολόγηση (Ιδιωτική έκδοση, 2012), Για μια ανάσα (Ιδιωτική έκδοση, 2017), Εποχή ανέκκλητου θανάτου (Εκδόσεις Φιλύρα, 2020). Κραυγή οδύνης (Εκδόσεις Φιλύρα, 2022).
Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί στα λογοτεχνικά περιοδικά «Πόρφυρας» (Κέρκυρα), «Πάροδος» (Λαμία), «Προκυμαία» (Λευκάδα), «Καταφύγιο» (Αθήνα), «Φηγός» (Ιωάννινα), διαδικτυακό «Ποιείν», «Ακτή» (Κύπρος), «Νέα Εποχή» (Κύπρος), «Νέα Εστία» (Αθήνα), «Ποιητική» (Αθήνα), «Άνευ» (Κύπρος), «Ένεκεν» (Θεσσαλονίκη), «Παρέμβαση» (Κοζάνης), «Μανδραγόρας» (Αθήνα), καθώς και στο ένθετο «Βιβλιοθήκη» της εφημ. Ελευθεροτυπία. Βράβευση διηγήματος από τον Ελληνο – Αυστραλιανό Πολιτιστικό Σύλλογο Μελβούρνης (Melbourne University) το 2010. Βράβευση δοκιμίου από το σωματείο «Οι φίλοι του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων» το 2013. Ποιήματά του έχουν καταχωρηθεί στην Ανθολογία Επτανησιακής Ποίησης 1950 – 2006, εκδ. Συμπόσιο Ποίησης – Περί Τεχνών, Πάτρα 2006. Ανθολόγηση ποιημάτων από το λογοτεχνικό περιοδικό της Κύπρου «Ακτή» στο Ελληνομουσείον το 2019. Βράβευση ποιήματος και καταχώρηση στην ανθολογία World’s biggest poetry anthology: Poetry for peace το 2020.



Δώρα Μεταλληνού

Η Δώρα Μεταλληνού γεννήθηκε στην Κέρκυρα Σπούδασε Ελληνική και Αγγλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπηρέτησε με πάθος τη Δημόσια Εκπαίδευση. Επί 20 χρόνια ηγήθηκε Θεατρικής Ομάδας με εφήβους ανεβάζοντας και σκηνοθετώντας έργα του Ελληνικού και Διεθνούς ρεπερτορίου. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή ΑΝΕΓΓΙΧΤΑ ΡΕΙΘΡΑ, το ιστορικό μυθιστόρημα ΑΡΩΜΑ ΓΑΖΙΑΣ και πρόσφατα την λαογραφική συλλογή ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΤΟ ΡΗΜΑ .



Σοφία Βρυώνη

Ονομάζομαι Σοφία Βρυώνη και δεν είμαι ποιήτρια. Είμαι ένας απλός, συγχρόνως πολυεπίπεδος άνθρωπος που γράφω από προσωπική ανάγκη και ευχαρίστηση. Έχω τελειώσει Διεύθυνση και Οργανωτική συμπεριφορά επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος πριν χρόνια. Παράλληλα έδωσα πολύ χρόνο, όλη μου την ζωή, στη μελέτη Ελληνικής και Αγγλικής λογοτεχνίας από αγάπη και ανάγκη έκφρασης. Δεν έχω εκδώσει τίποτε στη ζωή μου γιατί όσα έγραφα και γράφω αφορούσαν μόνο εμένα. Πολύ πρόσφατα, αποφάσισα πως αυτό το τόσο προσωπικό μου κομμάτι ήθελα να το μοιραστώ και με άλλους ανθρώπους, ώστε να μην συστήνομαι μισή. Τους τελευταίους μήνες, γράφω μικρά κείμενα για το περιοδικό ΕΝ και το κάνω με μεγάλη χαρά. Το βλέπω σαν ένα ταξίδι, που ενώ μέχρι τώρα το έκανα μόνη μου, τώρα το κάνω με συνταξιδιώτες. Και μου αρέσει πολύ.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.