Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κοσμοπλημμύρα για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στη Λευκίμμη

Βασίλης Παπακωνσταντίνου
14 Αυγούστου 2023 / 16:24

Η συναυλία έλαβε χώρα στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ Αλυκών Λευκίμμης και της θερινής επετειακής περιοδείας του καλλιτέχνη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον θρύλο της ελληνικής ροκ, Βασίλη Παπακωνσταντίνου απόλαυσαν όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην παραλία των Αλυκών σε μια φανταστική συναυλία το βράδυ της Κυριακής. 

Το γεγονός ότι η συναυλία έγινε στη Λευκίμμη δεν εμπόδισε καθόλου τον κόσμο, ο οποίος μαζεύτηκε από όλο το νησί για να γιορτάσει τα 50 χρόνια του καλλιτέχνη στην μουσική σκηνή της χώρας. Ενδεικτικό της κοσμοσυρροής ήταν ότι την τελευταία μισή ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας, οι θεατές δεν μπορούσαν να πλησιάσουν με αυτοκίνητο σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον χώρο της παραλίας. Η συναυλία έλαβε χώρα στα πλαίσια του 13ου Φεστιβάλ Αλυκών Λευκίμμης και της θερινής επετειακής περιοδείας του καλλιτέχνη.

Τη βραδιά άνοιξε το συγκρότημα Σενάριο, μία μπάντα που έχει ως βάση την Κέρκυρα και συμμετέχει για πολλά συναπτά έτη στο Φεστιβάλ Αλυκών. Οι μουσικοί έπαιξαν αγαπημένα τραγούδια προδιαθέτοντας το κοινό για το κύριο γεγονός της ημέρας. Ολοκληρώνοντας την εμφάνισή τους, παρουσίασαν τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή εν μέσω χειροκροτημάτων και ζητωκραυγών. Ίσως αυτά τα λόγια να μεταφέρουν φτωχά την ατμόσφαιρα που επικράτησε εκείνη τη στιγμή στο συναυλιακό χώρο. Φωνές, συνθήματα, χέρια υψωμένα στον ουρανό, σφυρίγματα· αυτές ήταν οι εικόνες και οι ήχοι που θα μαρτυρούσε ένας θεατής.

Έχοντας το ίδιο πάθος το οποίο διατηρεί σε όλη την μακρόχρονη πορεία του, ο καταξιωμένος τραγουδιστής προσέφερε σε όσους παρευρέθηκαν μία αξιομνημόνευτη βραδιά. Ερμήνευσε τραγουδιά δημιουργών όπως του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Λοΐζου, του Θάνου Μικρούτσικου και πολλών άλλων ιερών και αγαπημένων. Καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ο καλλιτέχνης αφηγούνταν σκέψεις για τα τραγούδια του, είτε πραγματικές είτε εντελώς δικές του, κρατώντας μια ιδιαίτερη επικοινωνία με το κοινό. Η ορχήστρα και οι τεχνικοί  έπαιξαν επίσης καθοριστικό ρόλο ώστε να είναι η συναυλία αυτή ένα μουσικό βίωμα για τον θεατή.   

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΝΔΥΛΙΩΤΗΣ