Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Μαζί χορεύοντας» στη Σπιανάδα-500 χορευτές στο κέντρο της πόλης

Αθλητικός Σύλλογος Ηρακλής
03 Σεπτεμβρίου 2023 / 20:53

Από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Ηρακλής Κέρκυρας και τη χορωδία «Μουσικές Ρίζες» του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορυφώ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε χθες το βράδυ (02/09) όσους έκαναν την βόλτα τους στο κέντρο της Κέρκυρας. 500 χορευτές από 29 τοπικούς συλλόγους είχαν κατακλύσει την πάνω πλατεία και χόρευαν με μπρίο παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.

Επρόκειτο για την εκδήλωση «Μαζί χορεύοντας», η οποία διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Ηρακλής Κέρκυρας σε συνεργασία με το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.

Την εκδήλωση επιμελήθηκε η χοροδιδάσκαλος Φένια Κοντού ενώ ο Απόστολος Βαλσαμάς διηύθυνε την χορωδία «Μουσικές Ρίζες» του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορυφώ.

Πριν την έναρξη του δρωμένου, οι συμμετέχοντες παρήλασαν μετά μουσικής στην οδό Νικηφόρου Θεοτόκη τραβώντας την προσοχή περαστικών που άρχισαν να ακολουθούν την πομπή.

Στην Σπιανάδα το πλήθος του κόσμου το οποίο μαζεύτηκε μαζί με τους πολυάριθμους χορευτές, έδιναν την εικόνα κάποιας μεγάλης συγκέντρωσης. Η ορχήστρα κατάφερε να ξεσηκώσει Έλληνες και ξένους, φέρνοντας στο κέντρο της πόλης παραδοσιακές μελωδίες και ρυθμούς από κάθε γωνιά της χώρας.