Τετάρτη 15.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο ΟΚΕ έκοψε την πίτα του, βραβεύοντας την Φ.Ε. «Μάντζαρος» και τον Σ. Άνθη

Οργανισμός Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων
30 Ιανουαρίου 2017 / 12:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Οργανισμός Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων σε σχετική τελετή

που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στην Ιόνιο Ακαδημία, όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και διαφόρων πολιτιστικών φορέων.
Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του Ο.Κ.Ε. Γαβριήλ Χειρδάρης, προέβη σε μια ανασκόπηση των δράσεων και των εκδηλώσεων που υλοποίησε ο Οργανισμός εντός του 2016, τονίζοντας την απήχηση που είχαν αυτές στο κοινό, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις δραστηριότητες εκείνες που προγραμματίζονται για το προσεχές διάστημα.




Την ιδιαίτερη σημασία που έχουν φορείς όπως ο Ο.Κ.Ε. για την διατήρηση και ανάδειξη του τοπικού πολιτιστικού στοιχείου, επισήμαναν μεταξύ άλλων στους σύντομους χαιρετισμούς τους, τόσο η Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων Νικολέττα Πανδή, όσο και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Μωραΐτης.
Αμέσως μετά, η Διοίκηση του Ο.Κ.Ε. βράβευσε την Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος» για την επιτυχία που σημείωσε το περασμένο Καλοκαίρι συμμετέχοντας στο «World Orchestra Festival 2016» στη Βιέννη, όπου και απέσπασε το Χρυσό Βραβείο στο διαγωνιστικό σκέλος της διοργάνωσης. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος», Ιωάννης Τριβυζάς. Ακολούθησε η βράβευση από τον Ο.Κ.Ε. και του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής, Σωκράτη Άνθη, για την διάκριση του «Εξαίρετου Μαέστρου» που είχε αποσπάσει στο προαναφερθέν διεθνές φεστιβάλ.



Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα μικρό μουσικό πρόγραμμα. Υπό τη διεύθυνση του Σωκράτη Άνθη, το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος» παρουσίασε το Alvamar Overture του James Barnes και το Greek Folk Song Suite του Franco Cesarini, έργα που είχε ερμηνεύσει και στο φεστιβάλ της Βιέννης. Η σύντομη συναυλία ολοκληρώθηκε με το έργο Sa Musica του Jacob de Haan.

Δείτε όλο το φωτορεπορτάζ εδώ