Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση εγκαινίων του ανελκυστήρα στην Αναγνωστική Εταιρία

Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας
26 Σεπτεμβρίου 2023 / 16:13

Δωρεά του Επιτίμου Προέδρου Μεγάλου Ευεργέτη της Εταιρίας Σπύρου Φλαμπουριάρη

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ). Την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας, μεταξύ πολλών μελών και φίλων και με την τιμητική παρουσία του Πρέσβη της Μ. Βρετανίας στην Ελλάδα Matthew Lodge και εκπροσώπων των Αρχών, παρουσιάστηκαν τα σημαντικά έργα εκσυγχρονισμού του εσωτερικού του κτηρίου της Εταιρίας και παραδόθηκε προς χρήση ο ανελκυστήρας που πρόσφατα εγκαταστάθηκε, χάρη στον οποίο, πλέον, όλοι έχουν δυνατότητα πρόσβασης.

Αξίζει μάλιστα να τονιστεί ότι  ήδη στη συγκεκριμένη εκδήλωση παρέστησαν συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα, που μέχρι τώρα δεν είχαν πρόσβαση στους χώρους της Εταιρίας.

Αυτά τα κομβικής σημασίας έργα των τελευταίων ετών (2016-2023), οφείλονται στην εξαιρετική γενναιοδωρία του Επιτίμου Προέδρου  και Μεγάλου Ευεργέτη της Εταιρίας Σπύρου Λ. Φλαμπουριάρη τον οποίον τίμησε, ως όφειλε, η Διοικητική Επιτροπή.

Αρχικά, ο Διευθυντής της Εταιρίας Δημήτρης Ζυμάρης έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή της Εταιρίας, με ιδιαίτερη μνεία στην καθοριστική συμβολή των κατά καιρούς ευεργετών της Αναγνωστικής, στους οποίους κατά κύριο λόγο οφείλεται η επιβίωση και η ανάπτυξη του Ιδρύματος.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Εταιρίας Θανάσης Μακρής, παρουσίασε συνοπτικά την πορεία των συγκεκριμένων έργων και, μαζί με τον Επίτιμο Πρόεδρο της Αναγνωστικής, Γιάννη Πιέρη, επέδωσαν στον Σπ. Φλαμπουριάρη αναμνηστική πλακέτα.

Η ιδιαίτερη σημασία της Ευεργεσίας Φλαμπουριάρη έγκειται στο ότι  αφ’ ενός προσέφερε στην Αναγνωστική Εταιρία έναν εκσυγχρονισμένο χώρο εργασίας και φιλοξενίας των ποικίλων δραστηριοτήτων της, αφ’ ετέρου, λόγω της ετήσιας χορηγίας του υπό σύσταση ομώνυμου Ιδρύματος, εξασφαλίζονται σε έναν μεγάλο βαθμό, οι συνθήκες που θα καταστήσουν την Αναγνωστική Εταιρία ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Ίδρυμα, προσβάσιμο σε όλους.

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και εκπροσωπήθηκαν δια των Προέδρων τους κ. κ. Τριβυζά και Κοσκινά, καθώς και με ολιγομελή μουσικά σύνολα, και τα φιλαρμονικά σωματεία της πόλης μας «Μάντζαρος» και «Καποδίστριας», τα οποία συναποτελούν μαζί με την Αναγνωστική Εταιρία τα κυρίως ευεργετούμενα ιδρύματα από το υπό σύσταση Ίδρυμα Σπύρου και Αιμιλίας Φλαμπουριάρη. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν την εκδήλωση στο κανάλι της Αναγνωστικής Εταιρίας στο You Τube: 

https://www.youtube.com/watch?v=P1cSpu3eHZ0