Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσίαση συλλογικού τόμου «Λογοτεχνικό Ολόγραμμα 1»

"ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ 1"
22 Οκτωβρίου 2023 / 15:44
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Πρόκειται για έναν συλλογικό τόμο ο οποίος απαρτίζεται από 19 ποιητικά, πεζογραφικά και δοκιμιακά κείμενα των Συπρίς Κωφίδου

Το βράδυ της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίασης της έκδοσης «Λογοτεχνικό Ολόγραμμα 1», στο Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στο Καστελλίνο στην Κάτω Κορακιάνα.

Πρόκειται για έναν συλλογικό τόμο ο οποίος απαρτίζεται από 19 ποιητικά, πεζογραφικά και δοκιμιακά κείμενα των Συπρίς Κωφίδου, Κατίνας Βλάχου, Μαρίας Καμονάχου, Κωνσταντίνας Αρμενιάκου, Αλέξανδρου Αηδώνη, Βασίλη Πανδή, Κωνσταντίνου Κομιανού, Κώστα Τριβιζά, Ρούλας Μεταξά, Κώστα Σπίγγου, Νίκης Αλεβιζάκη, Ζωής Δικταίου, Μαριάννας Γεωργοτά, Παναγιώτας Κάπελα, Χρήστου Ι. Δούλη, Πέτρου Κοσμά, Μαίρης Αρβανιτάκη, Βαρβάρας Δούκα και Κατερίνας Κουρή, όλα εμπνευσμένα από τον πίνακα του εικαστικού Χρήστου Μποκόρου «Διπλωμένο σεντόνι», ο οποίος εκτίθεται στη μόνιμη έκθεση του Παραρτήματος Κέρκυρας της Εθνικής Πινακοθήκης.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε ο ζωγράφος Χρήστος Μποκόρος, ενώ την Εταιρεία Κοινωνικού Έργου και Πολιτισμού (Ε.Κ.Ε.Π.) που ανέλαβε την έκδοση του συλλογικού τόμου, εκπροσώπησε ο Μάνος Δημητρακόπουλος. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Παράρτημα Κέρκυρας της Εθνικής Πινακοθήκης, η Ε.Κ.Ε.Π. και τα μέλη της Συντροφιάς του Λογοτεχνικού Ολογράμματος.

Την παρουσίαση πλαισίωσε μουσικά το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών του Ωδείου Κερκύρας, απαρτιζόμενο από τους μουσικούς Νίκο Νίνο (τρομπέτα), Ελισάβετ Χειμαριού (τρομπέτα), Βασίλη Μπράτο (κόρνο), Σπύρο Λουκά (τρομπόνι) και Σπύρο Βενετσιάνο – Μιχάλαρο (τούμπα)

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την διάθεση του βιβλίου «Λογοτεχνικό Ολόγραμμα 1» θα διατεθούν για τις ανάγκες του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας.

ΦΩΤΟ@ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1988. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Ιστορική Μουσικολογία. Ανακοινώσεις του έχουν παρουσιαστεί σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά μουσικολογικού και ιστορικού περιεχομένου. Ως μουσικολόγος έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.ά. Διδάσκει στο Ωδείο Κερκύρας και είναι υπεύθυνος του Αρχείου της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος».