Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2023:«Αναζητώντας μια νέα σχέση με το περιβάλλον και τον δημόσιο χώρο»

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
23 Nov 2023 / 10:00

Διημερίδα του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέτρο στην Εκπαίδευση στις 24 και 25 Νοεμβρίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για άλλη μια χρονιά φέτος το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση που έχει οριστεί, διεθνώς, στις 27 Νοεμβρίου. 

Ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης παραπέμπει, ευθέως, στην έννοια του Δημόσιου χώρου, που επιλέξαμε να διερευνήσουμε μέσω των τεχνών, θεωρώντας την επίκαιρη, πλούσια σε περιεχόμενο και νοηματοδοτήσεις, πολυπρισματική και ικανή να καλύψει ένα ευρύτατο πεδίο κοινωνικών ζητημάτων: από τις συνεχείς διώξεις και εκτοπίσεις εκατομμυρίων ανθρώπων, όπως οι κάτοικοι της Γάζας, που αποστερούνται το δικαίωμά τους σε “γη και ελευθερία” ως την εμπορευματοποίηση των δημόσιων αγαθών και την ασφυκτική, περιβαλλοντικά και πολιτισμικά, ατμόσφαιρα των μεγαλουπόλεων. Ο «Δημόσιος χώρος» λογισμένος ως τόπος που έχει κοινόχρηστο χαρακτήρα (αστικός/δομημένος ή φυσικός) και ως το πλαίσιο που επιτρέπει και θρέφει τη συνάντηση και την αλληλεπίδραση λειτουργεί, επιπλέον, ως αντίδοτο στην “κοινωνική” μοναξιά.

Στη Κέρκυρα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της οικολογικής συνείδησης και της ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών σε θέματα που αφορούν τη σύνδεση της υγείας με την προστασία του περιβάλλοντος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, διοργανώνει Διημερίδα, στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2023.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2024

στο Στούντιο του Δημοτικού Θεάτρου σε συνεργασία με το Δηπεθε Κέρκυρας

και ώρες: 17.00-20.00

Θεατρικό βιωματικό εργαστήρι με τίτλο:”Χωρ-εύουμε ;“

Σχεδιασμός : Άλκηστις Βασιλάκου και Χριστίνα Γούση

Εμψυχώτρια: Άλκηστις Βασιλάκου

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας (Σαμαρά, Κέρκυρα ) και ώρα: 12.00 το μεσημέρι

Θεατρική παράσταση, Θέατρο φόρουμ «Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος!» σε συνεργασία με την τη ΔΗ.ΜΟ.Π. «Νίκος Μώρος»  (Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κέρκυρας), ΕΛΜΕ  ΚέρκυραςΣΕΠΕ Κέρκυρας.