Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Έλπιφος/εξαΰλωση»: Έκθεση ζωγραφικής στη Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας

Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας
24 Nov 2023 / 14:10

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 6:30 μμ στο πλαίσιο «Φεστιβάλ Τεχνών ΙΟΝ»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων εγκαινιάζει τη συνεργασία της με το “Φεστιβάλ Τεχνών ΙΟΝ”, παρουσιάζοντας τον εικαστικό Έλπιφο, στην πρώτη του ατομική έκθεση στην Κέρκυρα.

Το “Φεστιβάλ Τεχνών ΙΟΝ” που διεξάγεται φέτος για 2η χρονιά κατά την περίοδο 24.11 – 04.12.2023, επικεντρώνεται στην ανάδειξη και παρουσίαση του έργου καλλιτεχνών και καλλιτεχνικών ομάδων που δραστηριοποιούνται και εκφράζονται μέσω της Σύγχρονης Τέχνης, στα Ιόνια νησιά.

Ένας νέος θεσμός που επιδιώκει να αναδείξει την σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική πραγματικότητα και να ενισχύσει το δημιουργικό διάλογο με την κοινότητα, μέσω κοινών δράσεων.

Στο 2ο “Φεστιβάλ Τεχνών ΙΟΝ” φιλοξενούνται 20 εκδηλώσεις με την συμμετοχή 50 και πλέον καλλιτεχνών που κατάγονται ή εδρεύουν στα Ιόνια Νησιά, σε ένα ευρύ πρόγραμμα που περιλαμβάνει 2 εικαστικές εκθέσεις, 5 θεατρικές παραστάσεις, 2 live concerts, 2 performances, 5 προβολές ντοκυμαντέρ & ταινιών μικρού μήκους, 1 εκπαιδευτικό εργαστήρι και 1 οπτικοακουστική διάλεξη.

Στην Αίθoυσα Τέχνης “Θάνος Χρήστου” της Πινακοθήκης Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων οργανώνεται και παρουσιάζεται η έκθεση ζωγραφικής “εξαΰλωση” του εικαστικού Έλπιφου, που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 29.11 και ώρα 6:30 μ.μ.

Ο Έλπιφος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980.

Με καταγωγή από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, την Λακωνική Μάνη και τις Κυκλάδες, δέχθηκε από νεαρή ηλικία, ποικίλες πολιτισμικές επιρροές.

Σπούδασε Σχεδιαστής Δομικών Έργων, γεγονός που συνέβαλλε στην καλλιτεχνική του εξέλιξη.

Από το 2010 έχει πραγματοποιήσει 9 ατομικές εκθέσεις, έχει συμμετάσχει σε 3 ομαδικές, ενώ είναι συγγραφέας δύο βιβλίων με τίτλο «Επανάσταση/Φιλοσοφικά Δοκίμια» και «Infinimal/Έργα Τέχνης-Συλλογισμοί».

Το 2011 απέσπασε το Α’ βραβείο από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Επιστημόνων-Καλλιτεχνών- Λογοτεχνών, στην κατηγορία «Ζωγραφική».

Από το 2013 ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα, με τελευταίο του εγχείρημα την λειτουργία της γκαλερί “Elpifos” στον Αρίλλα (2023), ενός χώρου τέχνης που επιχειρεί να γίνει σημείο αναφοράς στο πολιτιστικό τοπίο του Βορρά.

Είσοδος ελεύθερη

Info

  • Διάρκεια: 29.11 – 09.12.2023
  • Χώρος: Αίθουσα Τέχνης "Θάνος Χρήστου"
  • Ημέρες & ώρες λειτουργίας: καθημερινά, 10:00 - 16:00 (Δευτέρα & αργίες κλειστά)