Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μάγεψε μικρούς και μεγάλους το διάσημο μιούζικαλ «Annie»

ANNIE
17 Ιανουαρίου 2024 / 09:36
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

To κοινό είχε την ευκαιρία να βιώσει πλούσια συναισθήματα με στιγμές γέλιου, χαράς, συγκίνησης και προβληματισμό

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δυο όμορφες βραδιές με άφθονη μουσική, χορό και τραγούδι απόλαυσε το Σαββατοκύριακο (13 και 14 Ιανουαρίου) που πέρασε, το φιλοθεάμον κοινό της Κέρκυρας που βρέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο για να παρακολουθήσει ένα από τα πιο αγαπημένα και διάσημα μιούζικαλ όλων των εποχών.

Η ιστορία της μικρής ορφανής «Annie» που εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη του 1933, μάγεψε μικρούς και μεγάλους χαρίζοντας στους πρωταγωνιστές της παράστασης το πιο θερμό τους χειροκρότημα. Όλοι οι συντελεστές, περίπου 50 νεαροί ηθοποιοί, τραγουδιστές, χορευτές και μουσικοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ζωντανεύοντας στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες του Broadway.

Εμείς βρεθήκαμε στην παράσταση του Σαββάτου. Το Δημοτικό Θέατρο ήταν γεμάτο από κόσμο και με τις προσδοκίες μεγάλες, για μια παράσταση τέτοιου μεγέθους και βεληνεκούς. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία των μικρών πρωταγωνιστών που υποδύονταν τα παιδιά του Ορφανοτροφείου. To κοινό είχε την ευκαιρία να βιώσει πλούσια συναισθήματα με στιγμές γέλιου, χαράς, συγκίνησης και προβληματισμού. Στο τέλος η αγνή και ανιδιοτελής αγάπη νικάει ξεπερνώντας τις δυσκολίες και τις ανατροπές, γεννώντας την ελπίδα στους θεατές.

Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και τον μικρό τετράποδο πρωταγωνιστή που «έκλεψε» με την σύντομη παρουσία του τις εντυπώσεις και καταχειροκροτήθηκε στο τέλος της παράστασης.

Σημειώνεται ότι το μιούζικαλ ανέβασε ο καλλιτεχνικός σύλλογος METRON για να γιορτάσει τα 10 χρόνια δραστηριοποίησής του. Τη μετάφραση και διασκευή του σεναρίου, την απόδοση των τραγουδιών, την ενορχήστρωση, τη σκηνοθεσία και την όλη καλλιτεχνική προετοιμασία επιμελήθηκαν η Ευτυχία Βογιατζόγλου και ο Σπύρος Ατσοπάρδης.

Ποιοι παρευρέθηκαν

Στην παράσταση του Σαββάτου παρευρέθηκε η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Ολίβια Καρδακάρη, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Θεοτόκης και ο Πρόεδρος της Χορωδίας Κέρκυρας Τάκης Μεταλληνός.

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.