Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τη συναυλία του Στ. Κορκολή ολοκληρώθηκε η δωρεά του τμήματος AHEPA Κέρκυρας στο Νοσοκομείο (photos)

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
31 Ιανουαρίου 2024 / 12:21

"Η βραδιά ήταν το επιστέγασμα της ολοκλήρωσης της δωρεάς του τμήματος ΑΧΕΠΑ Κέρκυρας προς τη μονάδα αυξημένης φροντίδας νεογνών του νοσοκομείου, αφού το πρωί της ίδιας μέρας υπογράφτηκε το σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής μεταξύ των φορέων"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΧΕΠΑ). Μαγευτήκαμε από τη μουσική πανδαισία που μας παρουσίασαν πριν 1,5 μήνα ο Στέφανος Κορκολής, η Σοφία Μανουσάκη και η φιλαρμονική ¨ΟΜΟΝΟΙΑ¨ Γαστουρίου και χθες το βράδυ είδαμε μια συγκλονιστική παράσταση σε συνέχεια της προηγούμενης πουκαθήλωσε κάθε θεατή.

Αρχικά ο μουσικοσυνθέτης και σολίστας Στέφανος Κορκολής παρουσίασε, με τη φιλαρμονική να τον συνοδεύει αριστοτεχνικά, έργα για πιάνο ξεδιπλώνοντας το αστείρευτο ταλέντο του δημιουργώντας μοναδικά συναισθήματα στο κοινό του κατάμεστου και με πολλούς όρθιους για ακόμα μια φορά Δημοτικoύ Θεάτρου.

Στη συνέχεια συνόδευσε στο πιάνο τις σχολικές χορωδίες του 4ου γυμνασίου, του μουσικού σχολείου και ¨Τα χαμόγελα του Μον Ρεπό¨ έχοντας μάλιστα συνθέσει ολοκαίνουργιο τραγούδι με το τίτλο Πεφταστέρι ειδικά για αυτή τη παράσταση, σε στίχους μαθήτριας του μουσικού Γυμνασίου με τον ίδιο να δηλώνει πολύ συγκινημένος ευχαριστώντας για τη δυνατότητα που του δόθηκε να ακουστεί αυτό το τραγούδι σε πρώτη εκτέλεση στο νησί που η μουσική είναι το DNA του συγχαίροντας τη μαθήτρια.

Με το εκπληκτικό ηχόχρωμα στη φωνή της και καταπληκτική σκηνική παρουσία η Σοφία Μανουσάκη, παρουσίασε τραγούδια τόσο από τη προσωπική της δισκογραφία όσο και άλλων Ελλήνων συνθετών με κορυφαία στιγμή την ερμηνεία της σε μια σειρά disco 80ς τραγούδια όπου όλο το θέατρο μετατράπηκε σε μια τεράστια παρέα σε στιγμές βγαλμένες από τις πιο χορευτικές νύχτες των νεανικών μας χρόνων αφού ακούστηκαν κατά σειρά τα τραγούδια no more tears, hot stuff, Rasputin, I will survive, unchain my heart, mamma mia ενώ ήταν εξαιρετική και στο καινούργιο της τραγούδι ¨Μαύρη Καρδιά¨ με το σόλο στο σαξόφωνο του αρχιμουσικού Σπύρου Ράλλη να κερδίζει το χειροκρότημα από το κοινό.

Το καλλιτεχνικό σκέλος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με το συνθέτη να πλαισιώνεται και από τη δημοτική χορωδία San Giacomo στα λαϊκά του τραγούδια ερμηνευμένα από τον αξέχαστο Δημήτρη Μητροπάνο και τον Αντώνη Ρέμο με το κοινό να αποθεώνει όλους τους συμμετέχοντες.

Η βραδιά ήταν το επιστέγασμα της ολοκλήρωσης της δωρεάς του τμήματος ΑΧΕΠΑ Κέρκυρας προς τη μονάδα αυξημένης φροντίδας νεογνών του νοσοκομείου, αφού το πρωί της ίδιας μέρας υπογράφτηκε το σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής μεταξύ των φορέων.

Ο Στέφανος Κορκολής και ο Νίκος Δημητρόπουλος είχαν τη καλλιτεχνική επιμέλεια και σχεδίασαν τη δομή της εκπληκτικής αυτής παράστασης σε συνέχεια της από το καλοκαίρι συνεργασίας τους, ενώ ο πρόεδρος του τμήματος ΑΧΕΠΑ Κέρκυρας Γιώργος Σαλαμπάσης, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στη πραγματοποίηση της και τα μέλη του τμήματος για το πολύτιμο χρόνο που αφιερώνουν για το κοινό σκοπό τους.

Τη μουσική διεύθυνση της βραδιάς είχε ο αρχιμουσικός Σπύρος Ράλλης, τη προετοιμασία της Δημοτικής χορωδίας San Giacomo έκανε ο μαέστρος Antony Ivanof, της χορωδίας του μουσικού γυμνασίου έκανε η καθηγήτριά τους Έλλη Καρύδη , της χορωδία του 4ου γυμνασίου ο Νίκος Δημητρόπουλος και της χορωδίας των χαμόγελων του Μον Ρεπό η δασκάλα τους Αγάθη Κοσκινά. Τα φώτα επιμελήθηκε ο Αντρέας Τρύφωνας, τη τεχνική κάλυψη παρείχε το 7 Τεχνών Τόπος και υπεύθυνος για τον ήχο ήταν ο Γιάννης Κοσκινάς σε μια παράσταση που επιμελήθηκε ο Αντικυβερνήτης της ΑΧΕΠΑ Ελλάδος και διδάκτορας του Ιονίου πανεπιστημίου Νίκος Δημητρόπουλος.

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ