Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε pop & latin ρυθμούς η συναυλία της Φ.Ε. "Καποδίστριας"

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ
07 Μαρτίου 2024 / 13:58
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Με τους Ελ. Ρίστοβα και Δ. Ντάλλα.

Την πρώτη της εκδήλωση για το 2024 πραγματοποίησε η Φιλαρμονική Ένωση "Καποδίστριας", με τη συναυλία του Μουσικού της Σώματος η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο, υπό τον τίτλο "Music Night".

Το πρόγραμμα της συναυλίας, προσαρμοσμένο στο γενικότερο κλίμα των ημερών και αναλόγως διασκεδαστικό για το κοινό, περιλάμβανε δημοφιλή δείγματα της pop, της disco και της latin μουσικής.

Έτσι, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Μιχαλόπουλου, το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής "Καποδίστριας" άνοιξε το πρόγραμμα με το El Pedro του Karl Safaric, για να ακολουθήσει το Jerusalema των Khaogelo Moagi και Nomcebo Nothule Nkwanyana.

Εν συνεχεία -και πάντα σε παρεμφερείς χορευτικούς ρυθμούς- την τιμητική τους είχαν οι τραγουδιστές Δημήτρης Ντάλλας και Έλενα Ρίστοβα, πλαισιωμένοι από την μπάντα. Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Ντάλλας ερμήνευσε τα Can't help falling in love, Smooth, Delilah, Despacito, Beautiful Maria of my soul (με solo τρομπέτα από τον Σπύρο Παραμυθιώτη) και Sexbomb. Από την πλευρά της, η Έλενα Ρίστοβα ερμήνευσε τα Can't take my eyes off of you, Simply the best (με solo alto σαξόφωνο από τον Γιώργο Ρέγγη), Without you, The winner takes it all και I will survive. Από κοινού τραγούδησαν επίσης τα Somethin' stupid και Oye como va. Ακούστηκαν ακόμη τα ορχηστρικά Senorita και Soul bossa nova στο πρώτο μέρος του προγράμματος, καθώς και τα Mas que Nada και Misirlou στην αρχή του δευτέρου μέρους.

Η βραδιά έκλεισε με αμφότερους του τραγουδιστές επί σκηνής, υπό τη συνοδεία της μπάντας, στο διάσημο Venus (Το κορίτσι του Μάη) του Robbie van Leeuwen και των Ολλανδών "The Shocking Blue", ενώ ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής, κ. Σπύρος Κοσκινάς, προανήγγειλε κατά την αποφώνησή του κι άλλες ανάλογες εκδηλώσεις για το εγγύς μέλλον.

ΦΩΤΟ@ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1988. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Ιστορική Μουσικολογία. Ανακοινώσεις του έχουν παρουσιαστεί σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά μουσικολογικού και ιστορικού περιεχομένου. Ως μουσικολόγος έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.ά. Διδάσκει στο Ωδείο Κερκύρας και είναι υπεύθυνος του Αρχείου της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος».