Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρεμιέρα του «Τεριρέμ» από την Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας

ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας
16 Μαρτίου 2017 / 10:55
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το «Τεριρέμ» ανήκει δραματουργικά στο θέατρο - ντοκουμέντο, που βασίζεται σε αυθεντικό ιστορικό υλικό συνδέοντάς το με το κοινωνικό παρόν.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή θεατρική δημιουργία της πειραματικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας που είναι εμπνευσμένη από την δραματική επικαιρότητα του πολέμου και της προσφυγιάς. Υπενθυμίζει ότι όλοι οι λαοί ήταν κάποτε, είναι σήμερα ή μπορεί να γίνουν, θύματα της αγριότητας και της βίας του πολέμου.

Έξι γυναίκες, έξι αφηγήσεις. Όλες τους  φέρουν τα ίδια βιώματα, τραύματα που δεν λένε να γιάνουν. Με απλό, καθημερινό λόγο θα καταθέσουν τα «ντοκουμέντα» που έχουν καθορίσει τις ζωές τους. Το αρσενικό υπάρχει, υποφώσκει, εξεγείρεται, διαθέτει ψυχρή υπεροχή ή ετεροκαθορίζεται. Οι ηρωίδες μαζεύουν τα θραύσματα των προσωπικών τους  διαδρομών, σε  μια πορεία επαναδιαπραγμάτευσης με το παρελθόν τους και ένα νέο αυτοπροσδιορισμό.

Η παράσταση θα συνεχιστεί μέχρι και τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στο studio του Δημοτικού Θεάτρου.

Έρευνα-σύνθεση κειμένων-Σκηνοθεσία: Oμάδα DOCsTheatre  
Σύλληψη ιδέας –Εμψύχωση ομάδας: Ευγενία Ζάγουρα                                                       
Επιμέλεια κειμένων: Φωτεινή Δημουλή
Video: Βασιλική  Μάκου
Φωτισμοί:
Κώστας Βλάχος
Παίζουν: Φωτεινή Δημουλή, Ελένη Ζάγουρα, Ευγενία Ζάγουρα, Βασιλική Μάκου, Ανδρομάχη Πουλιάση, Ιλεάνα Χανδρινού.
Τραγούδι, λύρα: Αρετή Μπαρτάκη

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.