Ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος στη Νέα Υόρκη

Συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο Ι. Κωνσταντά, καθώς και τον Βασίλειο Αργυρό, ενεργό μέλος της ομογένειας, επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής Δημήτριο στη Νέα Υόρκη.

09
Μαΐου / 2017

Τη Δευτέρα 8 Μαϊου 2017 ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος, συνοδευόμενος από τον  Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιουστίνο Κωνσταντά, καθώς και τον  κ. Βασίλειο Αργυρό, ενεργό μέλος της ομογένειας στην Αμερική εξ Οθωνών ορμώμενο, επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής Δημήτριο στη Νέα Υόρκη.
Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε οτι όλοι οι ομογενείς εύχονται για την δυσκολία που βιώνει η πατρίδα μας και κάνουν τις δικές τους παρεμβάσεις για την στήριξη της πατρίδας μας. Ακόμη αναφέρθηκε στην πολύχρονη πνευματική σχέση με τον Σεβασμιώτατό μας από παλαιά.
Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος αναφέρθηκε στην εκκλησιαστική σχέση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με την Κέρκυρα, καθώς ο πρώτος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Αλέξανδρος, έγινε Μητροπολίτης Κέρκυρας το 1930 και  ο Κερκύρας Αθηναγόρας Αμερικής.
Στη συνέχεια ξενάγησε το Μητροπολίτη και την συνοδεία του στο Παρεκκλήσιο της Αρχιεπισκοπής όπου του έδειξε τα διασωθέντα κειμήλια από το Ναό του Αγ Νικολαου, ο οποίος καταστράφηκε με την πτώση των δίδυμων πύργων  και του περιέγραψε την πρόοδο των εργασιών του νέου ναού το Αγίου  Νικολαου.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον γενικό πρόξενο της πόλης Κωνσταντίνο Κούτρα, ο οποίος τους υποδέχθηκε με την χαρακτηριστική ελληνική φιλοξενεια.
Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος του δώρισε τον αφιερωματικό τόμο του  Αγίου Σπυρίδωνος και εκείνος τόνισε την σπουδαιότητα της ανεγέρσεως ενός ορθόδοξου ναού στο σημείο όπου βρισκόταν οι δίδυμοι πύργοι, σημείο που έχει ταυτιστεί με τις μνήμες των ανθρώπων που χάθηκαν εκεί την 11η Σεπτεμβρίου 2001.
Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος με τον Πρωτοσύγκελο επισκέφθηκαν το σημείο μηδέν -όπως ονομάζεται-  εκεί ακριβώς που βρίσκονταν οι δίδυνοι πύργοι καθώς και  τον νεοαναγειρόμενο ναό του Αγίου  Νικόλαου.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας παρεβρέθηκαν σε δείπνο το οποίο παρέθεσαν προς τιμή του Σεβασμιωτατου η Ιόνιος πολιτιστική ομοσπονδία και τα κερκυραϊκά σωματεία της Νέας Υόρκης με τον πρόεδρο Νικόλαο Μπαρδη, καθώς και τους προέδρους των Διαπόντιων νησιών Οθωνών, Μαθρακίου και Ερείκουσας.