Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκινητική η ερμηνεία της Μαρίας Φαραντούρη στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας

Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας
17 Μαΐου 2017 / 12:56

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ευάριθμο ήταν το κοινό που βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης, 16 Μαΐου, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, προκειμένου να ακούσει την Μαρία Φαραντούρη. Αρκετά χρόνια μετά την προηγούμενη εμφάνισή της στο νησί,

η φημισμένη ερμηνεύτρια που έχει συνδέσει το όνομά της με το πολιτικό τραγούδι, συνέπραξε επί σκηνής με την Φιλαρμονική “Ομόνοια” Γαστουρίου, καθώς και τα παιδικά και μεικτά τμήματα των Χορωδιών Καναλίων “Γεράσιμος Λαβράνος” και Αχαράβης “Νικόλαος Πουλιάσης” (διεύθυνση χορωδιών: Αγάθη Κοσκινά), υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Ράλλη. Στη συναυλία συμμετείχαν επίσης η σοπράνο Έλλη Καρύδη και ο πιανίστας Αχιλλέας Γουάστωρ.
Σε ένα πρόγραμμα που διήρκησε δύο περίπου ώρες, το κοινό άκουσε πολλά και γνώριμα τραγούδια· από την Όμορφη πόλη ή το Κάποτε θα 'ρθουν του Μίκη Θεοδωράκη, στο Δίχτυ του Σταύρου Ξαρχάκου και από τον Κεμάλ ή τον Εφιάλτη της Περσεφόνης του Μάνου Χατζιδάκι, στη Συννεφιασμένη Κυριακή του Βασίλη Τσιτσάνη. Ιδιαίτερα συγκινητική και η ερμηνεία της Μαρίας Φαραντούρη στο Άσμα ασμάτων του Μίκη Θεοδωράκη, που συνοδεύτηκε από την ταυτόχρονη προβολή εικόνων από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας και του Ομίλου Ροταράκτ Κέρκυρας. Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και το αξιέπαινο γεγονός ότι μέρος των εσόδων της συναυλίας προορίζεται να διατεθεί για την ενίσχυση του Ιατρείου Κέρκυρας.