Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΛΑ.ΣΥ. ζητά σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για το αδιέξοδο των συμβασιούχων καθαριότητας

ΛΑ.ΣΥ.
18 Μαΐου 2017 / 13:44

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απαράδεκτη από κάθε άποψη, χαρακτηρίζει η ΛΑ.ΣΥ την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία κρίνεται παράνομη η ανανέωση των συμβάσεων και ζητά την αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Κυρία Πρόεδρε,
Είναι γνωστή η εκρηκτική κατάσταση που προκλήθηκε από τη πρόσφατη, απαράδεχτη από κάθε άποψη, απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία κρίνεται παράνομη η ανανέωση των συμβάσεων  (που γίνεται από το τέλος του 2015) των συμβασιούχων  εργατοτεχνιτών στους δήμους της χώρας. Παράνομη ακόμη κρίνεται και η πληρωμή των εργαζομένων για δουλειά που ήδη έχουν προσφέρει! Τεράστιες ευθύνες για την εκρηκτική αυτή κατάσταση και τις καταστροφικές συνέπειες για τους δήμους,  που με μαθηματική ακρίβεια θα υπάρξουν εφόσον εφαρμοσθεί η συγκεκριμένη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχουν με τις πολιτικές για τους συμβασιούχους  που ακολούθησαν και ακολουθούν τόσο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ—ΑΝΕΛ όσο και η ΝΔ.

Κυρία  Πρόεδρε,
Για το τεράστιο αυτό πρόβλημα οι πέντε κομμουνιστές δήμαρχοι ( Ικαρίας, Καισαριανής, Πάτρας, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου) εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση -- την οποία και σας κοινοποιούμε— η οποία κατά την άποψη μας θέτει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.  Ένα μικρό μέρος από αυτή αντιγράφουμε…. «…Η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ και η ΝΔ τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση γιατί δικαιώθηκαν στην «αντάρα» που έστησαν καιρό τώρα για το ζήτημα. Η κυβέρνηση από την άλλη, μπορεί για μια ακόμη φορά, να νίβει τα χέρια της ως Πόντιος Πιλάτος και να επικαλείται υποκριτικά ότι τάχα «ήθελε αλλά δεν μπόρεσε»! ΧΙλιοπαιγμένο αντιλαϊκό έργο που επαναλαμβάνεται με θύμα τις ανάγκες, τις αγωνίες και τα δικαιώματα του λαού μας. Αυτή τη φορά στο στόχαστρό τους οι εκατοντάδες συμβασιούχοι που θα βρεθούν απολυμένοι και απλήρωτοι. Οι αντίστοιχες υπηρεσίες των δήμων σε νευραλγικούς τομείς όπως η καθαριότητα, θα βρεθούν σε αδιέξοδο ! Και μάλιστα μέσα στο κατακαλόκαιρο ! …».

Κυρία Πρόεδρε,
Το κατεπείγον του θέματος είναι προφανές αφού ο δήμος της Κέρκυρας πλήττεται ανεπανόρθωτα από την απόφαση αυτή.Νευραλγικοί τομείς του δήμου μας όπως η ήδη προβληματική καθαριότητα, θα καταστούν εντελώς ανήμποροι να αντεπεξέλθουν στοιχειωδώς στο έργο τους με ορατό τον κίνδυνο να ζήσουμε ξανά τις σκηνές απείρου κάλλους του περσινού καλοκαιριού με τα βουνά από σκουπίδια στους δρόμους του δήμου μας.

Κυρία Πρόεδρε,
Κατόπιν τούτων, σας ζητούμε να συγκαλέσετε άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τρόποι αντιμετώπισης των δυσμενών συνεπειών της».
Με εκτίμηση
 
Χαραλάμπους Χαράλαμπος
Επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ
Δήμου Κέρκυρας