Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο δήμος Σερρών διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά το Eco Festival-Θα διαρκέσει ως 25 Μαΐου

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ
22 Μαΐου 2017 / 15:16

Ο δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, δήλωσε: «Δημιουργήσαμε το Eco Festival το 2011 και πολύ γρήγορα καθιερώθηκε στη συνείδηση των πολιτών»

ΣΕΡΡΕΣ. Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο δήμος Σερρών διοργανώνει για έκτησυνεχή χρονιά το Eco Festival. Πρόκειται για ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων περιβαλλοντικού χαρακτήρα που θα διαρκέσει από τις 22 έως τις 25 Μαΐου2017 και εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της 5ης Ιουνίου, που έχει καθιερωθεί από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στην 1η διάσκεψη για το περιβάλλον το 1972 στην Στοκχόλμη, ως Παγκόσμια Ημέρα Εορτασμού του Περιβάλλοντος .Από τότε κάθε χρόνο την ημέρα αυτή σε όλο τον κόσμο γιγαντώνεται η προσπάθεια να ακουστεί η σπουδαιότητα και σημαντικότητα της προστασίας του περιβάλλοντος με εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Το Eco Festival πραγματοποιείται για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη των Σερρών και οι φετινές δράσεις που θα υλοποιηθούν, διοργανώνονται από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού- Αθλητισμού του Δήμου, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σερρών, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροϊων και το ΕΒΕ Σερρών, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Ερευνώνκαι Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το πρωί της Παρασκευής19 Μαΐου 2017, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και οΑντιδήμαρχος έργων ΗλίαςΓκότσης , όπου αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα της εκδήλωσης και κάλεσαν τους Σερραίους να στηρίξουν και να επισκεφτούν το Eco Festival.
«Ο Δήμος Σερρών, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος “WED” και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αειφόρου Ανάπτυξης “ESDW” διοργανώνει το 6ο ECO FESTIVAL, 22-25 Μαίου 2017 στο θεατράκι του κεντρικού πάρκου. Για 6η συνεχή χρονιά το ECO FESTIVAL του Δήμου Σερρών συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και κυρίως των παιδιών σε θέματα για την προστασία του περιβάλλοντος. Μέσα από πολλαπλές δράσεις εκατοντάδες μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και να μεταδώσουν τις εμπειρίες τους και στους μεγαλύτερους. Δημιουργήσαμε το ECO FESTIVAL το 2011 και πολύ γρήγορα καθιερώθηκε στη συνείδηση των πολιτών. Διοργανώνεται για έξι συνεχόμενα χρόνια και αποτελεί θεσμό για το Δήμο Σερρών», δήλωσεδήμαρχος Σερρών

Συνεχίζοντας ο κ. Αγγελίδης ,τόνισε «Σημαντική για την πραγματοποίηση του ECO FESTIVAL είναι η συμμετοχή της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους οποίους ευχαριστώ ιδιαίτερα. Θερμά συγχαρητήρια επίσης στους υπαλλήλους του τμήματος περιβάλλοντος και του τμήματος πολιτισμού-αθλητισμού για τις άοκνες προσπάθειές τους για την προετοιμασία του φεστιβάλ»
«Η φετινή έναρξη του ECO FESTIVAL ξεκινάει με μια σπουδαία ημερίδα με θέμα ”ΠΟΛΕΙΣ ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ”, με τρεις διαφορετικές συνεδρίες, στο αμφιθέατρο της ΔΕΥΑΣ. Καλεσμένος είναι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οργάνωσης Ανακύκλωσης, κ. Πολιτόπουλος Δημήτριος. Η 3η συνεδρία της ημερίδας συνδιοργανώνεται με τοεργαστήριο δομημένου περιβάλλοντος BeLamb του ΤΕΙ Σερρών με παρουσία πανεπιστημιακών δασκάλων που θα μιλήσουν για τις βιοκλιματικέςεπεμβάσεις στο δομημένο περιβάλλον» κατέληξε ο κ. Αγγελίδης.

O κ. Γκότσης αναφερόμενος στην εκδήλωση τόνισε «Φέτος, το θέμα της Παγκόσμια Ημέρας Περιβάλλοντος είναι “Ι 'm With Nature”. Πρόκειται για μια εκστρατεία υπέρ της διατήρησης της ομορφιάς του φυσικού περιβάλλοντος με γενική θεματολογία σχετικά με τις κλιματικές αλλαγές αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος. Το ECO FESTIVAL είναι ενταγμένο στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης (EEBA) που αποτελεί μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την ενθάρρυνση και τη δρομολόγηση δραστηριοτήτων, προγραμμάτων και εκδηλώσεων που στοχεύουν στην προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η ΕΕΒΑ λαμβάνει χώρα από 30 Μαΐου έως και 5 Ιουνίου».

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ