Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον κολοσσό της ExxonMobil τα πετρέλαια της Κρήτης

ΠΑΤΡΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
22 Μαΐου 2017 / 15:29

ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Η ExxonMobil θα πάρει, όπως όλα δείχνουν, τα πετρέλαια της Κρήτης. Η αμερικανική εταιρεία, η οποία έχει ήδη αναλάβει μία σημαντική παραχώρηση θαλάσσιας περιοχής στην Κύπρο

εξέλιξη που σηματοδότησε και την είσοδό της στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, συζητά για την είσοδό της στην έρευνα στις περιοχές του Ιονίου, αλλά και νοτίως της Κρήτης.

Η ExxonMobil ειναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου στον κόσμο και σίγουρα η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία στην παγκόσμια αγορά του πετρελαίου. Ήδη στελέχη της βρίσκονται στην Αθήνα προκειμένου να οριστικοποιήσουν τη συνεργασία με τον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων και συναντήθηκαν με Δραγασάκη και Σταθάκη.

Σημειώνεται ότι η ExxonMobil μαζί με την Total ήταν οι μόνες μεγάλες πετρελαϊκές που είχαν αγοράσει το πακέτο σεισμικών δεδομένων του μεγάλου γύρου παραχώρησης, με την Total να έχει ήδη σχηματίσει κοινοπραξία μαζί με τα ΕΛΠΕ και την ιταλική Edison, η οποία έχει αναλάβει την παραχώρηση ενός θαλάσσιου οικοπέδου στο Ιόνιο.      

ΠΑΤΡΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ