Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκτός νοσοκομείου η ιδιοκτήτρια του πρακτορείου ΟΠΑΠ που προσπάθησαν να κάψουν

Πρακτορείο ΟΠΑΠ
23 Μαΐου 2017 / 10:52

Ευτυχώς χωρίς σοβαρά εγκαύματα, βγήκε από το νοσοκομείο η ιδιοκτήτρια του πρακτορείου ΟΠΑΠ, όπου έβαλε φωτιά ο πελάτης, «φίλος» του καταστήματος, το βράδυ της Δευτέρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο 60χρονος Κ.Π. συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, στο χωριό Άγιος Νικόλαος, ως ο δράστης του εμπρησμού στο πρακτορείο ΕΛΠΙΣ, στην Εθνική Παλαιοκαστρίτσας.
Συγκεκριμένα, ο 60χρονος είναι πελάτης και φίλος των ιδιοκτητών του πρακτορείου στο Σολάρι, εδώ και πολλά χρόνια, για τον λόγο αυτό και την Κυριακή τον πήραν τηλέφωνο για να του πουν χρόνια πολλά για την γιορτή του.

Το χρονικό

Την Δευτέρα το πρωί πήγε στο πρακτορείο με ένα κουτί γλυκά και μέσα είχε ένα μπουκάλι με βενζίνη. Το κουτί περιείχε και ένα σημείωμα, το οποίο είχε γράψει σε ένα δελτίο στοιχημάτων, και το οποίο τελείωνε με τη φράση: «Σας στέλνω σαμπάνια και θα έρθω μόνος μου να την ανοίξω… πάμε στοίχημα;». Οι ιδιοκτήτες ενημέρωσαν σχετικά την Αστυνομία, ωστόσο δεν μπορούσε να επέμβει κανείς γιατί δεν υπήρξε συγκεκριμένο συμβάν.
Το απόγευμα κατά τις 5 – 5.30, ο δράστης μπήκε στο μαγαζί, έπαιξε ένα δελτίο, βγήκε έξω και επέστρεψε με τρία μπουκάλια βενζίνη, τα άδειασε στο πάτωμα και έβαλε φωτιά με το αναμμένο τσιγάρο του.
Ο ιδιοκτήτης, που ήταν ακριβώς μπροστά του στον μπάγκο, άρπαξε έναν πυροσβεστήρα, έσβησε μέρος της φωτιάς (σημ. ο δράστης ήταν ακόμα στο σημείο της φωτιάς), και ακολούθως πήρε άλλον πυροσβεστήρα και την έσβησε τελείως, διώχνοντάς τον έξω από το μαγαζί.
Την ώρα που έφευγε πήγε να βάλει φωτιά και στον εξωτερικό χώρο του μαγαζιού, αλλά η σύζυγος του ιδιοκτήτη με έναν πελάτη, κατάφεραν και τον έδιωξαν τελείως.

Ελαφρά εγκαύματα

Εκείνος ξαναγύρισε με βενζίνη και έβαλε φωτιά ξανά, προκαλώντας εγκαύματα στα πόδια της ιδιοκτήτριας, η οποία μετέβη στο νοσοκομείο, αλλά δεν χρειάστηκε η παραμονή της εκεί.
Σημειώνεται ότι την ώρα της επίθεσης, στο κατάστημα υπήρχαν τουλάχιστον 10 πελάτες.
Από την επίθεση, ευτυχώς δεν υπήρξαν σημαντικές υλικές ζημιές. Ο δράστης συνελήφθη χθες το βράδυ στο χωριό Άγιος Νικόλαος. Σύμφωνα με την μαρτυρία του ιδιοκτήτη που τον γνωρίζει και προσωπικά, ο 60χρονος είχε νοσηλευτεί και παλιότερα σε ψυχιατρική κλινική.