Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έγγραφη δέσμευση του ΤΑΙΠΕΔ ότι παραιτείται από τον Ίσσο Κέρκυρας

ΤΑΙΠΕΔ
26 Μαΐου 2017 / 16:28

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, που υπογράφει η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, το Ταμείο ανακοινώνει την πρόθεσή του να παραιτηθεί

από τα δικόγραφα των αιτήσεων ακύρωσης του δασικού χαρακτήρα του Ίσσου και ρητά δεσμεύεται ότι “το ΤΑΙΠΕΔ δεν επιθυμεί τη συνέχιση της δίκης ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Εφετείου”.
 
Συγκεκριμένα στην επιστολή της η Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ενημερώνει τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ότι “το 2013 με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων το δημόσιο ακίνητο του Ίσσου περιήλθε στην πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή του ΤΑΙΠΕΔ. Σήμερα το ακίνητο έχει περιέλθει κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Το εν λόγω ακίνητο χαρακτηρίστηκε δασικό με πράξη χαρακτηρισμού του Δ/ντη Δασών Κέρκυρας (1770/765/31.10.2014). Το ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό και υποχρέωση τη διαφύλαξη των περιουσιακών στοιχείων τα οποία είχαν περιέλθει στην κυριότητά του, με μοναδικό σκοπό την αξιοποίησής τους για την απομείωση του δημοσίου χρέους, στράφηκε αρχικά στις 31.3.2014 με υποβολή αντιρρήσεων και ακολούθως στις 14.1.2015 και 22.12.2015 με αιτήσεις ακύρωσής του ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Εφετείου κατά της εν λόγω Πράξης χαρακτηρισμού καθώς και της υπ’ αριθμ. 11/2014 απόφασης της Α/θμιας Επιτροπής Αιτήσεων Ακύρωσης. 
Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη λάβει από το 2016 την απόφαση να παύσει τις δικαστικές ενέργειες στις οποίες έχει προβεί αναφορικά με το εν θέματι ακίνητο και έχει δώσει ρητή εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους του σχετικά με την υποβολή αιτήσεων παραίτησης από τα προαναφερόμενα δικόγραφα των αιτήσεων ακύρωσης. Σας διαβεβαιώνουμε τέλος ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν επιθυμεί τη συνέχιση της εν λόγω δίκης ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Εφετείου”.
 
“Η έγγραφη δέσμευση του ΤΑΙΠΕΔ για απόσυρση από τη διεκδίκηση του Ίσσου, μας ικανοποιεί και επιβεβαιώνει το δίκαιο του αγώνα μας”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, τονίζοντας όμως ότι “η ΠΙΝ θα συνεχίσει να επαγρυπνεί για τη διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας, τη διατήρηση του φυσικού μας πλούτου, τη διάσωση του περιβάλλοντος και την αξιοποίηση των ακινήτων και υποδομών των Ιονίων Νήσων προς όφελος, αποκλειστικά και μόνο, των πολιτών και της τοπικής οικονομίας”.