Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θετική εξέλιξη για τον Ίσσο, αλλά δεν εφησυχάζουμε (video)

Ίσσος
29 Μαΐου 2017 / 11:47

Ένα θετικό πρώτο βήμα είναι η επιστολή του ΤΑΙΠΕΔ, με την οποία δεσμεύεται ότι παραιτείται από την εκδίκαση του δασικού χαρακτήρα, είπαν οι πολίτες του αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Ίσσου.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Νικηφόρος Ζερβός του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρακίου «Καλλιπάτειρα», ο Νίκος Πέρρος της «Πρωτοβουλίας αγώνα ΙσSOS» και ο Σταμάτης Πελάης του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, εκπρόσωποι των κυριότερων σωματείων που έχουν δραστηριοποιηθεί έντονα στην προστασία του ΄Ισσου, σχολίασαν τις τελευταίες εξελίξεις. 



Πρόκειται για την επιστολή προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που υπογράφει η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου με την οποία το Ταμείο ανακοινώνει την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τα δικόγραφα των αιτήσεων ακύρωσης του δασικού χαρακτήρα του Ίσσου και ρητά δεσμεύεται ότι “το ΤΑΙΠΕΔ δεν επιθυμεί τη συνέχιση της δίκης ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Εφετείου”.

Όπως ανακοίνωσαν με μια φωνή, η εξέλιξη είναι καλή, αλλά «παραμένουμε σε επιφυλακή, γιατί ο Ίσσος εξακολουθεί να βρίσκεται στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ».
Οι πολίτες δεν μπορούν να εφησυχάσουν, αντίθετα, οφείλουν να εντείνουν τις προσπάθειες για την προστασία και ανάδειξη της περιοχής που έχει περάσει όπως και άλλα κομμάτια δημόσιας περιουσίας (Ερημίτης, Αεροδρόμιο, ΟΛΚΕ κ.α.) στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ.