Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σήμερα η κηδεία του Ελ. Άνθη, τι δήλωσε ο Κώστας Παυλίδης

Ελευθέριος Άνθης
31 Μαΐου 2017 / 11:17

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ενόψει της κηδείας του Κερκυραίου ήρωα της ΕΛΔΥΚ Ελευθέριου Άνθη σήμερα στο Α΄Νεκροταφείο στη Γαρίτσα, ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης δήλωσε:

«Μετά από 43 χρόνια, τα λείψανα του ηρωικά πεσόντος της Κέρκυρας, Έφεδρου Ανθυπασπιστή (ΜΧ) των ΕΛΔΥΚ Ελευθερίου Άνθη, επιστρέφουν στον τόπο του. Ο Ελευθέριος Άνθης υπερασπίστηκε με το αίμα του την Κύπρο και τον Ελληνισμό, επιτρέποντας τη συνέχιση του αγώνα για την απελευθέρωση της Κύπρου, για την επιστροφή των προσφύγων στην πατρογονική τους γη, καθώς και για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και του δικαίου.
Η βούληση μας, για συνέχιση του αγώνα ενάντια στην τουρκική κατοχή, για δίκαιη και βιώσιμη λύση με αποκατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων με εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, μας βρίσκει ενωμένους και αποφασισμένους.
Ο ελληνικός και ειδικότερα ο κερκυραϊκός λαός εκφράζει τη βαθιά και απέραντη ευγνωμοσύνη του για την ηρωική θυσία τού Ελευθερίου Άνθη, καθώς και το σεβασμό του προς την οικογένειά του για τον αδικοχαμένο γιο της.
Η θυσία του γίνεται παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές και η απόδοση φόρου τιμής εκφράζει το ελάχιστον καθήκον και χρέος μας.
Αθάνατος!»

Σήμερα στις 15.00 στο Α’ νεκροταφείο στη Γαρίτσα θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Ελευθέριου Άνθη, προτομή του οποίου βρίσκεται από το 2013 στη Βλαχέραινα, περιοχή «Κανόνι», φιλοτεχνημένη από το Γιώργο Μέγγουλα.