Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα κόντρα για το εστιατόριο στο Βίδο

Βίδο
31 Μαΐου 2017 / 11:33

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την πρόθεσή του να δημοπρατήσει εκ νέου την εκμετάλλευση του εστιατορίου στον Βίδο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Νικολούζος,

απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Στ. Πελάη της Λα.Συ. στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.  
Την ίδια ώρα οι νέοι συνεταίροι του Μένιου διαδίδουν ότι η επιχείρηση ανοίγει στις 5 Ιουνίου. Η σύμβαση εκμετάλλευσης εκπνέει χρονικά σήμερα. Θεωρούν ότι δικαιούνται τριετούς παράτασης. Η νομική Υπηρεσία του Δήμου όμως έχει αντίθετη γνώμη.

Το πρώτο email χθες το πρωί στα Λύκεια προερχόταν από έναν εκ των καινούργιων συνεταίρων του ανακαινισμένου εστιατορίου στο νησί του Βίδο, που γνωστοποιούσε «ανοίγουμε και σας περιμένουμε», και προχωρούσε σε προσφερόμενο menu και τιμές!

Τίποτα το μεμπτό δεν θάβρισκε κάποιος εάν θεωρητικά τουλάχιστον, η ανανέωση της άδειας λειτουργίας του μικρού εστιατορίου δεν βρισκόταν σε καθεστώς εκκρεμότητας. Η σύμβαση εκπνέει σήμερα (31.5.17) και κανείς, δεν γνωρίζει τα μελλούμενα. Στην πραγματικότητα, η υπόθεση δεν είναι και τόσο μυστηριώδης. Το αν θα ανανεωθεί η άδεια και με ποιους όρους, συζητήθηκε στη δημοτική Επιτροπή ποιότητας ζωής πριν μια εβδομάδα κι αποδείχθηκε εντυπωσιακή και περιπετειώδης εφόσον στελέχη της πλειοψηφίας έκαμαν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μην ψηφίσουν εναντίον! Η ατμόσφαιρα αυτή μεταφέρθηκε εκρηκτικά στην συνέλευση της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας την Παρασκευή ενόψει της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, όπου αποτυπώθηκε και 'κει το γεγονός ότι η ομάδα είναι διχασμένη. Όσοι σιωπηροί ή μουλωχτοί υπέρμαχοι της επένδυσης σφυρίζουν αδιάφορα και προσπαθούν να αποφύγουν να εμπλακούν σε ψηφοφορίες είτε μη προσερχόμενοι είτε ψηφίζοντας παρών είτε αποχωρώντας θυμωμένοι και προφασιζόμενοι διαδικαστικά προβλήματα (σ.σ. όχι της αδειοδότησης αλλά της συνεδρίασης...). Οι άλλοι ψιθυρίζουν ότι ο επαμφοτερίζων (;) χειρισμός της δημοτικής Αρχής είχε ως συνέπεια να εκφυλιστεί η θέση της σε μια αχλή προθέσεων και ίσως να προκαλεί παρεξηγήσεις για το τι τελικώς έχει αποφασίσει να υποστηρίξει για την περίπτωση.

Θα δημοπρατήσουμε!

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πάντως, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ραιδεστινός, αναφερόμενος στην αντιπροσωπεία του Κρούσεβατς που επισκέφθηκε πρόσφατα το νησί, δήλωσε την πρόθεση του Δήμου να διαφυλάξει την ιερότητα του χώρου και την ήπια εκμετάλλευση του αναψυκτηρίου-εστιατορίου.
Ο Δήμαρχος, απαντώντας σε ερώτηση του Σταμάτη Πελάη, δήλωσε απερίφραστα ότι σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία του Δήμου, δεν υπάρχει δυνατότητα παράτασης της σύμβασης και έτσι θα προχωρήσει σε δημοπράτηση. 

Στους επιχειρηματίες αποδίδεται από καλά πληροφορημένες πηγές,  η πεποίθηση ότι όπως και νάχει δικαιούνται μια τριετή παράταση της ισχύουσας σύμβασης με τον Δήμο που εκπνέει σήμερα. Νομικοί της άλλης πλευράς διατείνονται ότι αυτό θα μπορούσε να ισχύσει μόνον στην περίπτωση που το εστιατόριο είχε παραχωρηθεί με κάποιου είδους διαγωνισμό και όχι με απευθείας ανάθεση, όπως έγινε στην περίπτωση του Μένιου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί να αφαιρέθηκε το μεταλλικό ικρίωμα όμως ουδέποτε αποκαταστάθηκαν τα όσα προκάλεσαν οι παρεμβάσεις και απασχόλησαν την Αρχαιολογία, τις εισαγγελικές Αρχές και την Αστυνομία.
Αν υπάρχει κάτι βέβαιο, είναι ότι το θέμα των δραστηριοτήτων και της φυσιογνωμίας της εμβληματικής νησίδας θα συνεχίσει να μας απασχολεί...