Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Να ξαναδούμε την καμπάνια του Οδυσσέα από μηδενική βάση, λέει ο Θ. Γαλιατσάτος

Ομήρου Οδύσσεια
01 Ιουνίου 2017 / 14:57

ΚΕΡΚΥΡΑ (video). Τις επιφυλάξεις του στην πρωτοβουλία του Δήμου για την τουριστική αξιοποίηση του μύθου του Οδυσσέα, επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, όπου σχολίασε και το γεγονός της σύσκεψης Δήμου και τουριστικών φορεών με την αντιπρόεδρο του ΕΟΤ Α. Χονδροματίδου, από την οποία απείχε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης.
«Καταρχήν η κ. Χονδροματίδου θα πρέπει να εξηγήσει γατί πήγε σε μια σύσκεψη που δεν ήταν παρούσα η Περιφέρεια» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Συνεχίζοντας, σημείωσε «Εμείς ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, είμαστε πρόθυμοι να πάμε σε μια συζήτηση η οποία θα θέσει το θέμα από μηδενική βάση και θα λαμβάνει υπόψη την πραγματική κατάσταση που υπάρχει σε σχέση με το μύθο του Οδυσσέα στο Ιόνιο.
Σε αυτή τη λογική μπορούμε ασφαλώς να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε με όλους και η στόχευση πρέπει προφανώς να είναι κοινή, θέλουμε όλοι μαζί να αξιοποιήσουμε αυτόν τον μύθο σωστά και να προσδώσει οφέλη σε κάθε κατεύθυνση
».

Αιτιολογώντας τις επιφυλάξεις του, ανέφερε ότι η στρατηγική αυτή θα δημιουργούσε προβλήματα ενδεχομένως μεταξύ των Δήμων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.