Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΛΑ.Ε: Μαφιόζικου τύπου οι απειλές κατά του Γ. Ραιδεστινού

Γιώργος Ραιδεστινός
02 Ιουνίου 2017 / 13:28

Την απόλυτη στήριξή της στον Αντιδήμαρχο του Δήμου Κέρκυρας και στέλεχος της ΛΑΕ Κέρκυρας Γιώργο Ραιδεστινό, ο οποίος δέχθηκε τηλεφωνικές απειλές από επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο Βίδο,

εκφράζει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας. «Ο Γιώργος Ραιδεστινός επανειλημμένα έχει εκφράσει την άποψή του για τη λειτουργία της επιχείρησης του εστιατορίου στο Βίδο, ζητώντας να τηρείται η νομιμότητα, να ξηλωθούν και να αποκατασταθούν οι υπαίθριες κατασκευές που στερούνται σχετικής αδειοδότησης, να μην αλλοιώνεται ο ιδιαίτερος περιβαλλοντικός και ιστορικός χαρακτήρας της νησίδας, στην οποία φιλοξενείται το Σερβικό Μαυσωλείο και οι παιδικές κατασκηνώσεις, να διασφαλίζεται η ήπια εκμετάλλευση του αναψυκτηρίου-εστιατορίου. Οι κατασκευαστικές παρεμβάσεις στο Βίδο έχουν απασχολήσει την Αρχαιολογία, τις εισαγγελικές Αρχές και την Αστυνομία. Εκ μέρους δε του Δημάρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου έχει εκφραστεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου η πρόθεση του Δήμου να δημοπρατήσει εκ νέου την εκμετάλλευση του εστιατορίου στο Βίδο, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας.
Αυτά είναι τα δεδομένα, γνωστά στην κερκυραϊκή κοινωνία. Εκ μέρους δε των επιχειρηματιών, όχι μόνο συμμόρφωση προς τα αυτονόητα δεν υπάρχει, αλλά και μαφιόζικου τύπου απειλές!
Ο Γιώργος Ραιδεστινός έχει γίνει το τελευταίο διάστημα ο «συνήθης στόχος» από πολλές πλευρές, για τις θέσεις του και τις παρεμβάσεις του στα δημοτικά πράγματα της Κέρκυρας. Προφανώς δεν πρόκειται να εκφοβιστεί ή να καμφθεί από τέτοιου είδους απειλές. Η καταδίκη της προσπάθειας εκφοβισμού και εκβιασμού σε βάρος του, οφείλει να εκφραστεί από όλη την κερκυραϊκή κοινωνία. Να δοθεί το μήνυμα ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα οφείλει να σέβεται τη νομιμότητα και τους κανόνες. Και ότι τα αυτοδιοικητικά και πολιτικά πρόσωπα λειτουργούν σύμφωνα με τις αρχές, τις απόψεις και τις θέσεις τους, υπερασπιζόμενοι το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας, χωρίς να πτοούνται από τέτοιου τύπου απειλές.