Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιδιοτελή κίνητρα αποδίδει στην παραίτηση Γατσούλη η Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ

Νοσοκομείο Κέρκυρας
09 Ιουνίου 2017 / 13:41

Η επιστολή παραίτησης του Διευθυντή Χειρουργικής Ν. Γατσούλη παραποιεί πλήρως την πραγματικότητα, με προφανή πολιτικά κίνητρα, αναφέρει σε αιχμηρή ανακοίνωσή της,η Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα τελευταία γεγονότα στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας προκαλούν προβληματισμό σε όποιον παρακολουθεί τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης την τελευταία εβδομάδα». Η Επιτροπή Υγείας ερμηνεύοντας τον εμφύλιο που μαίνεται στο Νοσοκομείο, υποστηρίζει ότι «έχουν γίνει πολλά, που προφανώς πολλούς που τόσα χρόνια έκαναν άτυπα “κουμάντο” στο Νοσοκομείο τούς έχουν ξεβολέψει. Έχουν ξεβολέψει τη διαπλοκή, έχουν ξεβολέψει όλους όσοι θεωρούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ “αριστερή παρένθεση” και λοιδορούσαν την επιλογή του Υπουργείου Υγείας για τον διοικητή στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, ως τον χειρότερο, πριν προλάβει καν να αναλάβει καθήκοντα».

Τα κίνητρα

Αναφερόμενη στην παραίτηση του Ν. Γατσούλη, το περασμένο Σαββατοκύριακο, η οποία ακολουθήθηκε από πλήθος επιστολών και υπηρεσιακών εγγράφων, αλλά και συναφείς ανακοινώσεις των σωματείων εργαζομένων, η Επιτροπή Υγείας αναφέρει: «Η αφορμή της παραίτησης του διευθυντή τής χειρουργικής κλινικής παρείχε πρόσφορο έδαφος στους υποστηρικτές τού τέως δικομματισμού, ούτως ώστε να εμφανιστούν συνδικαλιστικά ως τιμητές του παραιτηθέντος. Να μην ξεχνάμε βέβαια ότι και ο συγκεκριμένος γιατρός υπηρέτησε από πολιτικές θέσεις στο παρελθόν κι αυτός στον ίδιο χώρο.
Άσχετα με το αν κάποιος είναι καλός γιατρός και έχει την έξωθεν μαρτυρία στο τοπικό γίγνεσθαι, είναι προφανές ότι σε καταστάσεις κρίσης, όπως η σημερινή, δεν μπορεί να αποποιείται τις ανάγκες εφημέρευσης, ζητώντας προνόμια που οι υπόλοιποι γιατροί και διευθυντές δεν έχουν. Πολύ περισσότερο, η παραίτησή του να συνοδεύεται με επιστολή που παραποιεί πλήρως την πραγματικότητα, με προφανή πολιτικά κίνητρα, θέτοντας παρακαταθήκη για το πολιτικό του μέλλον, αλλά και την εξαγγελία από καιρό ότι ετοιμάζει ιδιωτικό ιατρείο και θα φύγει από το Νοσοκομείο».

Δεν χάθηκε κι ο κόσμος

Περιγράφοντας τη σημερινή λειτουργία του Νοσοκομείου και τις βελτιώσεις που έχουν επέλθει με τη νέα Διοίκηση, η ανακοίνωση καταλήγει:
«Εξάλλου, φεύγοντας ένας γιατρός, που ναι μεν πρόσφερε πολλά, αλλά δε χάθηκε ο κόσμος, μένει μια ομάδα 13 γιατρών στο Χειρουργικό Τμήμα και είναι σε αναμονή ακόμη ένας που θα έρθει τον επόμενο μήνα.
Όπως αντιλαμβάνονται όλοι, η χειρουργική είναι ομαδική δουλειά, δεν είναι “θέαμα για ένα βιολί”. Υπάρχει “ορχήστρα” στο Χειρουργικό Τμήμα και θα συνεχίσει τη δουλειά της. Τώρα υπηρετούν: ένας διευθυντής, 2 επιμελητές Α’, 3 επιμελητές Β’ και 7 ειδικευόμενοι βοηθοί ιατροί. Δεν κινδυνεύει κανένας, όταν εμπιστεύεται το Νοσοκομείο. Ο κόσμος το γνωρίζει καλά αυτό από ιδίαν πείρα. Ας πάψουν την κινδυνολογία κι ας βοηθήσουν όλοι να πάμε παραπέρα. Αν δε θέλουν, τουλάχιστον ας πάνε στο καλό κι ας αφήσουν αυτούς που θέλουν να συνεχίσουν τη δουλειά τους για δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας, που θέσπισε με νόμο ο ΣΥΡΙΖΑ για όλους τους πολίτες, μη εξαιρουμένων των ανασφαλίστων».