Βόμβα για τον κερκυραϊκό τουρισμό η απόφαση του Ελεγκτικού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα με τα απορρίμματα ζητά ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας

21
Ιουνίου / 2017

«Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ και κυρίως στις Υπηρεσίες Καθαριότητας, πυροδότησε την «βόμβα» που ανέτρεψε την απρόσκοπτη λειτουργία του δήμου Κερκυραίων, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα και απρόβλεπτες συνέπειες σε οικονομικό, κοινωνικό και τουριστικό επίπεδο.
Μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, που η οικονομία μας στηρίζεται αποκλειστικά στην τουριστική βιομηχανία, οι εικόνες με τους όγκους του απορριμμάτων να κατακλύζουν και πάλι τους δρόμους αποτελούν αιτία της χειρότερης δυσφήμισης της Κέρκυρας, είναι μια πραγματικότητα η οποία θα έπρεπε να αποτραπεί με κάθε δυνατό, εφικτό και νόμιμο τρόπο.
 
Βρισκόμαστε προ αδιεξόδου
 
Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να σχολιάσουμε δικαστικές αποφάσεις, αλλά ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι η χειμαζόμενη Κερκυραϊκή οικονομία συνδέεται άρρηκτα με την τουριστική βιομηχανία, από την οποία προσδοκούσε στην τρέχουσα τουριστική περίοδο αύξηση εσόδων. Σήμερα όμως, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και με δεδομένη την καθυστέρηση της κατάθεσης νομοθετικής ρύθμισης για να επιλυθεί το πρόβλημα, βρισκόμαστε προ αδιεξόδου.
Θεωρούμε ότι είναι η στιγμή που ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και με τις κατάλληλες και απαραίτητες ενέργειες να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Δεν είναι ένα θέμα που επιτρέπονται μικροκομματικές ή άλλες σκοπιμότητες, είναι ένα θέμα που αγγίζει αποφασιστικά την Κερκυραϊκή οικονομία και τον τουρισμό της και βάζει σε περιπέτειες χιλιάδες ασχολούμενους άμεσα ή έμμεσα με την τουριστική μας οικονομία.
Πέραν των άλλων, οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκαλεί η συγκεκριμένη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επηρεάζουν άμεσα 15.000 περίπου εργαζομένους στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης και της ανεργίας, μια όντως τεράστια κοινωνική αδικία. 
 
Οι ανεξέλεγκτες χωματερές
 
Επίσης υπάρχει ο κίνδυνος δημιουργίας και στην Κέρκυρα ανεξέλεγκτων χωματερών, απόρροια των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ, η οποία ελλοχεύει κινδύνους για την δημόσια υγεία.
Θεωρούμε ότι αποτελεί άμεση ανάγκη οι καθ’ ύλην αρμόδιοι να δώσουν ΤΩΡΑ και άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί για να απαλειφθούν οι κίνδυνοι τους οποίους προαναφέραμε.
Ενώνοντας τις δυνάμεις μας και με τους άλλους φορείς του τουριστικού κλάδου, είμαστε πρόθυμοι να σταθούμε αρωγοί σε οποιαδήποτε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης».