Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η παραίτηση Καλούση περιπλέκει την πρωτοβουλία για την ίδρυση του Επιχειρηματικού Πάρκου

Καλούσης
22 Ιουνίου 2017 / 10:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, Δ. Καλούσης (φωτο) έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του περιφερειάρχη. Η κρίση στις σχέσεις τους σοβεί εδώ και μέρες, κορυφώθηκε όμως την Τετάρτη.

Η αιτία αφορά στην απαίτηση του Θ. Γαλιατσάτου να παραμείνει το Ταμείο μέτοχος στο σχήμα που ηγείται της προσπάθειας ίδρυσης και λειτουργίας του Επιχειρηματικού Πάρκου στο νησί. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Δ. Καλούσης ζήτησε και πήρε από τις προϊστάμενες Υπηρεσίες έγγραφες εκτιμήσεις, που τον αποτρέπουν να δεχθεί την συμμετοχή του Ταμείου στη μετοχική σύνθεση του Πάρκου. Τούτων δοθέντων, οι σχέσεις των δυο ανδρών εντάθηκαν περισσότερο κατά τη χθεσινή, υπηρεσιακή τους συνάντηση με το προαναφερόμενο αποτέλεσμα. Ο Δ. Καλούσης πάντως αρνήθηκε ευγενικά να ανταποκριθεί στο δημοσιογραφικό ερώτημα για περισσότερες διευκρινίσεις επί του θέματος. Η ένταση αυτή δε μεταφέρθηκε και στα άλλα μέλη της διοίκησης της εταιρείας, που δήλωναν το απόγευμα χθες, άγνοια και έκπληξη για την εξέλιξη αυτή.
 
Η σύνθεση
 
Σύμφωνα με παλαιότερο σχετικό ρεπορτάζ της κ.Ε. έχει συγκεντρωθεί το αρχικό κεφάλαιο της τάξης των 100 χιλ., στην προοπτική η κεφαλαιακή συγκρότηση της εταιρείας να είναι το 15% της αρχικής επένδυσης που υπολογίζεται έτσι σε 1 εκατ. €. Τα ποσοστά των εταίρων, ύστερα και από την προσχώρηση του Επιμελητηρίου στην εταιρεία είναι: Περιφέρεια Ιονίων νήσων με 84% (σ.σ. το ποσοστό αυτό προέρχεται από την συμμετοχή του Περιφερειακού Ταμείου στο σχήμα), Δήμος Κερκύρας με 10%, Ομοσπονδία Επαγγελματιών (ΟΕΒΚ) με 2%, Ομοσπονδία Εμπορίου με 2% και Επιμελητήριο με 2%. Εάν επικρατήσει η θέση του διευθυντή του Ταμείου, Δ. Καλούση και αποχωρήσει το Ταμείο είναι πρόδηλο ότι η δράση τινάζεται στον αέρα.
Τη δυσφορία του για την εξέλιξη αυτή εκδήλωσε και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Σάκης Τσούκας, λέγοντας ότι ο δ/ντης του Περιφερειακού Ταμείου ήταν εκείνος που ουσιαστικά καθοδήγησε τις ενέργειες έως εδώ και με τη μεταστροφή της στάσης του, που αποδίδεται σε έγγραφες μεν, προσωπικές απόψεις δε, Τμηματάρχη του υπ. Οικονομικών, θέτει υπό την αίρεση των εξελίξεων το όλο εγχείρημα.
 
Η πρόσκληση ενδιαφέροντος
 
Υπενθυμίζεται ότι μόλις στις αρχές του μηνός δημοσιεύτηκε η προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος εξασφάλισης οικοπέδων για την εγκατάσταση του υπό δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου.