Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για να μη χαθούν άλλες ζωές στην άσφαλτο του Νοσοκομείου

Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας
22 Ιουνίου 2017 / 13:12
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τον Διοικητή της Τροχαίας Κέρκυρας, Σπύρο Σκολαρίκη και το μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Κέρκυρας, Γιάννη Ζήκο, συναντήθηκε χθες, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας, Νικολέττα Πανδή

και συζήτησαν για το θέμα της βελτίωσης ασφάλειας της κυκλοφοριακής σύνδεσης του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, απ’ την Εθνική Παλαιοκαστρίτσας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν προτάσεις που αφορούν ενέργειες για τη βελτίωση της προσβασιμότητας του νοσοκομείου απ’ τους πεζούς, αλλά και την αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας της Εθνικής Οδού ως προς τη διέλευση των οχημάτων.
Είναι η τρίτη κατά σειρά σύσκεψη για το ίδιο θέμα μετά το πρόσφατο δυστύχημα της ηλικιωμένης που άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο της Εθν. Οδού Παλαιοκαστρίτσας και ήρθε να προστεθεί σε όλες τις άλλες ζωές που έχουν χαθεί στο ίδιο σημείο.
 
Οι προτάσεις
 
Με γνώμονα την ασφαλέστερη κυκλοφορία των πεζών και την αποφυγή άλλων θανατηφόρων περιστατικών, υπήρξε επίσης επαφή με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Αλ. Αβραμιώτη, όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί στάση του αστικού λεωφορείου στο Νοσοκομείο. Επ΄αυτού ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ επιφυλάχθηκε να απαντήσει σύντομα, δεδομένου ότι απαιτείται διαθέσιμος χώρος για την κίνηση των λεωφορείων. 

Στη χθεσινή σύσκεψη από την πλευρά της Τροχαίας προτάθηκε η κατασκευή εναέριας πεζογέφυρας ή ακόμα και κυκλικού κόμβου, λύσεις που βεβαίως θα προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά απαιτούν χρηματοδότηση και πολύ χρόνο. 

Ωστόσο, ως άμεση λύση για μια ελάχιστη δυνατή ασφάλεια στην κυκλοφορία των πεζών, συμφωνήθηκε να εκτελεσθούν καταρχήν εργασίες συντήρησης της υπάρχουσας υπόγειας διάβασης, δηλαδή: σήμανση στις πλευρές εκατέρωθεν του δρόμου, αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού και επισκευή των αντλιών για την αποστράγγιση των ομβρίων υδάτων .     
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.