Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το πρόβλημα των συμβασιούχων καθαριότητας μονοπώλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας
23 Ιουνίου 2017 / 11:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αποκλειστικά με το θέμα των συμβασιούχων ασχολήθηκε εκτάκτως στη χθεσινή του συνεδρίαση του Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας.

Τοποθετήθηκαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις, αναζητώντας τις πιθανές λύσεις στο πρόβλημα που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, μία εκ των οποίων ήταν να συσταθεί διακομματική επιτροπή, για να αναλάβει πρωτοβουλίες, αν θεωρηθεί σκόπιμο. Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός δράσεων με όλους τους Δήμους της χώρας. Στη χθεσινή συνεδρίαση επίσης εγκρίθηκε ομόφωνα η πρωτοβουλία να παραμείνουν και τα δύο δημαρχεία κλειστά την Πέμπτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης προς τους συμβασιούχους. 

Παράλληλα, επικαιροποιήθηκε το ψήφισμα του σώματος της 30/5, το οποίο εκφράζει και τις απόψεις του Σωματείου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζόμενων Σταμάτης Κορφιάτης.
Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει έλλειψη προσωπικού και οι ανάγκες είναι μόνιμες και επιτακτικές. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, καθώς είναι προσωπικό που είναι έμπειρο και εξειδικευμένο,  καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες εξυπηρετώντας τις απαιτήσεις της κοινωνίας και μπορούν να πληρωθούν από τα ανταποδοτικά έσοδα των Δήμων γι αυτό ζητάμε την μετατροπή σε αορίστου χρόνου όλων των συμβάσεων  που έχουν παραταθεί με διαδοχικές διατάξεις νόμων.
Η διατήρηση του καθεστώτος εργασιακής ανασφάλειας, ομηρίας και η μείωση του προσωπικού των Ο.Τ.Α. πρέπει να τερματιστεί».
 

Όπως ανέφερε το Προεδρείο στην Καθημερινή Ενημέρωση, «το Δημοτικό Συμβούλιο αναμένει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι οποίες πρέπει να είναι άμεσες. Παρακολουθεί τις εξελίξεις και βρίσκεται σε ετοιμότητα να συνεδριάσει κατεπειγόντως ανα πάσα στιγμή και να λάβει αποφάσεις».

Η συνεδρίαση με τα εγγεγραμμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη στις 7μμ. Μεταξύ των βασικότερων θεμάτων βρίσκεται το θέμα της Υγείας στο Νομό Κέρκυρας, η εκμίσθωση του εστιατορίου στο νησί του Βίδου, η αποκατάσταση του ναού της Αγίας Αικατερίνης, η εκμετάλλευση της Λίμνης Κορισσίων κ.α.