Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σωματείο Πυροσβεστών:Τρία χρόνια περιμένουμε την μετεγκατάσταση του Πυρ. Σταθμού

Πυροσβεστικός Σταθμός
26 Ιουνίου 2017 / 13:25

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η απάντηση του Περιφερειάρχη κατά τη συζήτηση του θέματος της μετεγκατάστασης του 1ου ΠΣ Κέρκυρας στην πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου,

στάθηκε η αφορμή για να ανοιχθεί μέτωπο με το Σωματείο Πυροσβεστών.

Το θέμα της μετεγκατάστασης του 1ου ΠΣ Κέρκυρας τέθηκε υπό συζήτηση στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, όπου κλήθηκαν τα δυο Σωματεία της Πυροβεστικής ως εκπρόσωποι των εργαζομένων. Συγκεκριμένα παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Σωματείου Πυροσβεστών Πυρόσβεσης-Διάσωσης, Γεώργιος Άνθης , και ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΥΠΣ Κέρκυρας, Αλέξανδρος Λάτσας.

Η πλευρά του Σωματείου Πυροσβεστών τόνισε την αναγκαιότητα της άμεσης μεταφοράς του σταθμού στο νέο πυροσβεστικό Μέγαρο, ζητώντας την έμπρακτη υποστήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου και κατέθεσε στα πρακτικά του συμβουλίου έγγραφο του Σωματείου μας προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Τόσκα τον Νοέμβρη του 2016 απευθύνοντας έκκληση για την οποιανδήποτε ενέργεια επίλυσης του κτιριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει ο μεγαλύτερος Πυροσβεστικός Σταθμός της Κέρκυρας.
Η συζήτηση είχε προεκτάσεις κατά την τοποθέτηση των Περιφερειακών Συμβούλων καθώς και ερωτήσεις που έθεσαν στους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών σωματείων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Νικολέτα Πανδή, τόνισε το μεγάλο φόρτο εργασίας και την έλλειψη σε προσωπικό, ως κύριες αιτίες της μη περάτωσης της τεχνικής μελέτης που χρειάζεται για να προχωρήσει το έργο.
Η αντιπαράθεση του σωματείου με την Περιφερειακή Αρχή προκλήθηκε από την τοποθέτησή του Θ. Γαλιατσάτου, ο οποίος κλείνοντας τη συζήτηση, είπε: “Δεν θα μας μεταφέρετε καμία ευθύνη” και σε δεύτερο χρόνο συμπλήρωσε (σχετικά με τη φωτιά), “εμείς κάνουμε τη δουλειά μας και εσείς τη δουλειά σας στις Υπηρεσίες σας”.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Περιφερειάρχη το Σωματείο Πυροσβεστών αναφέρει: «Ας υπενθυμίσουμε ότι πριν τρία χρόνια η Περιφέρεια, κατόπιν αιτήματός μας, είχε υποσχεθεί ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γινόταν η απαιτούμενη μελέτη για την πλήρη μετεγκατάσταση του Σώματος στα νέα κτήρια. Δυστυχώς η ελαστική ερμηνεία του “σύντομα” έχει φτάσει μέχρι και την παρούσα ημέρα και ακόμα δε βλέπουμε να έχει γίνει καμία κίνηση προς τούτο. Αυτή η κωλυσιεργία η οποία προκαλεί έντονα λειτουργικά ζητήματα, καθιστά προφανώς και την Περιφέρεια συνυπεύθυνη του προβλήματος.

Επομένως, είναι τουλάχιστον αδόκιμο να λέμε ότι η “δουλειά” της Πυροσβεστικής αφορά τη συγκεκριμένη Υπηρεσία και μόνο, τη στιγμή που η σωστή λειτουργία της αφορά την ασφάλεια όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως θέσης και αξιώματος.
Εμείς ως συλλογικά όργανα του Κράτους ταγμένα στην υπηρεσία του πολίτη με ένα διακριτό ρόλο, θέλουμε να προσφέρουμε απρόσκοπτο έργο στην ελληνική κοινωνία εκτελώντας τις αρμοδιότητές μας και προ πάντων σεβόμενοι τους νόμους του κράτους».